Dublin'de 'en iyi yönetmen' Ceylan seçildi

10. Jameson Dublin Uluslararası Film Festivali'nde eleştirmenler, Nuri Bilge Ceylan'ı "en iyi yönetmen" seçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
DUBLİN - Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, İrlanda'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Jameson Dublin Uluslararası Film Festivali'nde (16-26 Şubat 2012) İrlandalı eleştirmenlerden tam not aldı. 
Festivali izleyen Dublin Film Eleştirmenleri, İrlanda'nın en önemli uluslararası sanat etkinliğine "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle katılan Ceylan'ı, "en iyi yönetmen" ödülüne layık gördü.
Eleştirmenler, Gareth Evans'ın yönettiği "The Raid"i En İyi Film, "Michael"daki rolüyle Michael Fuith'i En İyi Erkek Oyuncu, "Damsels in Distress"teki rolüyle Greta Gerwig'i En İyi Kadın Oyuncu seçerken, En İyi Senaryo Ödülü de Joseph Cedar'ın "Footnote"una verildi. 
Bu yıl aralarında Al Pacino, Martin Sheen, Glenn Close ve Mark Wahlberg'in de bulunduğu dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan festivalde, Nuri Bilge Ceylan'ın filmi İrlandalı seyirciyle 21 Şubat'ta Dublin'deki Light House sinemasında buluştu.
Dünyanın dört bir yanından 120'yi aşkın filmi Dublin sinemalarına getiren festival, sinemaseverleri film sektöründe çalışanlarla bir araya getirirken beyaz perdenin yeni yeteneklerine de kendilerini tanıtma olanağı sunuyor.
AA
Bu konularda ilginizi çekebilir