Dünya bir saat karardı

Dünya Saati eylemine 120'yi aşkın ülkedeki yaklaşık 4 bin kent katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen "Dünya Saati" eylemine 120'yi aşkın ülkedeki yaklaşık 4 bin kent katıldı.

Yeni Zelanda'nın Chatham takım adalarından başlayarak, kentlerin kendi yerel saatlerine göre 20:30-21:30 arasında katıldığı "Dünya Saati" eyleminde Opera Evi (Sidney), Yasak Şehir (Pekin), Eyfel (Paris), Kolezyum (Roma), Big Ben (Londra), The Empire State Building (New York) gibi dünya çapında tanınmış bina ve yapılarda ışıklar bir saat süreyle kapatıldı.

Çeşitli ülkelerde insanların konutlarda ışıklarını söndürerek "Dünya Saati" eylemine katıldığı görülürken, İstanbul'da da Boğaziçi Köprüsü'nün dekoratif amaçlı ışıkları TSİ 20.30'da söndürüldü.

WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, küresel bir eyleme dönüşen "Dünya Saati" etkinliğinin tanıtımı amacıyla Radisson Blu Bosphorus Otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kampanyaya Türkiye'den yaklaşık 5 bin hanenin, 200'ü aşkın şirketin, İstanbul Valiliğinin ve 7 belediyenin destek verdiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir