Dünya çiftçiler günü Diyarbakır'da kutlanacak

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) Diyarbakır’da düzenleyeceği etkinlikle kutlanacak. Etkinlikte, Kadın Çiftçi Eğitimi Programı sertifika töreni de yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) Diyarbakır’da düzenleyeceği etkinlikle kutlanacak. Etkinlikte, Kadın Çiftçi Eğitimi Programı sertifika töreni de yapılacak.

TZOB’dan yapılan açıklamaya göre, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi Salonu’nda yarın TZOB tarafından gerçekleştirilecek Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker katılacak.
2010 yılında aralarında Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de bulunduğu, 80 ülkeden 115 tarımsal organizasyonun üye olduğu, dünyadaki 600 milyon çiftçiyi temsil eden Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından 1984 yılında Hindistan’da alınan karar doğrultusunda, IFAP’ın 1946 yılındaki kuruluş günü olan 14 Mayıs, her yıl “Dünya Çiftçiler Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her yıl 14 Mayıs’ta, TZOB tarafından düzenlenen toplantılarla tarım sektörünün ekonomik ve sosyal açıdan önemi vurgulanıyor, çiftçilerin hatırlanması, tarımsal sorunların gündeme gelmesi sağlanıyor.
Kadın Çiftçi Eğitim Programına katılan kadın çiftçilere sertifikaları, Bakan Şahin, Bakan Eker ve Genel Başkan Şemsi Bayraktar tarafından verilecek.
Toplantıya Diyarbakır’a bağlı ziraat odalarının yanı sıra bölge illerin ziraat odaları başkanları da katılacak.