Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye'de

Ralli kapsamında Almanya'dan 15 araçla yola çıkan Türk takımı, Türkiye'ye geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

EDİRNE - "Dostluk ve Barış Rallisi" kapsamında, Almanya'nın Oberstaufen kentinden, 27 Nisan'da 15 araçla yola çıkan Türk takımı, Türkiye'ye ulaştı.
Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel'in de yer aldığı Türk takımını, Kapıkule Sınır Kapısı'nda Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan karşıladı.
Sunel, 25 ülkeden 800 kişinin 350 araçla katıldığı ralliyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 bin kilometrelik etabın üçte ikilik kısmının Türkiye'de geçtiğini söyledi.
Vali Yardımcısı Özkan da rallinin Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, "Güzel grubu kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Önemli olan grubun Türkiye'den çıkış yapana kadar tüm vatandaşlarımızın rallinin amacına uygun olarak destek vermeleri. Bu yıl 8'incisini gerçekleştiriyorlar. Devamının gelmesini arzuluyoruz" dedi.
Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin ise Avusturya, Slovenya, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye geldiklerini söyledi.
Serin, Türkiye güzergahının tamamlanmasının ardından İskenderun'dan feribotla İsrail'e geçeceklerini, Filistin ziyareti sonrası rallinin 18 Mayıs'ta Ürdün'de tamamlanacağını kaydetti.