DÜNYA Education, tarım işçisi çocuklar için koştu

UNICEF ile ortak projelere adım atmaya başlayan DÜNYA Education, Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda 'mevsimlik tarım işçisi çocuklar' için koştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ tarafından bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu koşuldu. 

Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun kazananı belli olduVodafone 38. İstanbul Maratonu'nun kazananı belli oldu

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı.

Şehitlerin anısına saygı amacıyla koşu start noktalarında tabanca kullanılmadı. Koşular, hoparlörden verilen korna sesiyle başlatıldı.

Maratonda katılımcı sayısı 10 bin, 15 kilometre yarışında 12 bin 500 ve 10 kilometre yarışında ise 15 bin 500 kişiyle sınırlandırıldı.

DÜNYA Education, 'mevsimlik tarım işçisi çocuklar' için koştu

Sosyal sorumluluk projelerinde UNICEF ile ortak projelere adım atmaya başlayan DÜNYA Education, mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak zorunda olan 400 bine yakın çocukla ilgili farkındalık yaratılması için 'mevsimlik tarım işçisi çocuklar' için koştu. 17 yıldır binin üzerinde okula basılı ve dijital eğitim materyalleri sağlayan öncü eğitim yayınları dağıtıcılarından Dünya Education, İstanbul maratonunda, UNICEF ile birlikte “Çocuklar tarla değil, okul yollarını adımlasın” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir