Dünya ekonomisinin kalbi İstanbul'da atacak

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES, 58 ülkeden 500 akademisyen, uzman ve bürokratı İstanbul'da bir araya getiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Her yıl ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini İstanbul'da buluşturan uluslararası bilimsel - akademik kuruluş EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği), onuncu konferansını 23-25 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenliyor.

Konferans İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği'nin (İEAD) işbirliği ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ile Borsa İstanbul'un desteğiyle gerçekleştirilecek. 58 ülkeden, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerinin de bulunduğu 500 akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı 3 gün boyunca 300'e yakın bilimsel çalışmayı sunup tartışacak. Ekonomi ve finans bilimiyle ilgili değişik teorik ve güncel konuların ele alınacağı ve çözüm önerilerinin tartışılacağı konferansta, dünya ekonomisinin gündemindeki konular da masaya yatırılacak. Bu çerçevede, konferansta sunulacak çalışmaların geleceğin ekonomik düzenine yönelik arayışlar için önemli adım oluşturması bekleniyor.

Yoğun ilgi görüyor

Akademisyenlerin yanı sıra, dünya genelinde merkez bankası uzmanlarının ve bürokratların da yoğun ilgi gösterdiği konferansla ilgili bilgi veren EBES'in kurucularından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES'in her yıl biri İstanbul'da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini belirterek, “Ekonomi ve finans dünyasının seçkin isimlerinin bir araya geldiği EBES konferanslarına uluslararası alanda giderek artan yoğun bir ilgi var. Bu ilgi, EBES Konferansları'nın gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor” dedi. EBES konferanslarına yurtdışından önemli oranda katılım olduğuna dikkati çeken  Prof. Dr. Bilgin, “Bu konferansta, yurtdışından katılım oranı yüzde 85 düzeyinde. Dolayısıyla EBES Konferansları, Türkiye'nin bilimsel alanda tanıtımına da büyük katkı sağlıyor” dedi.

Konferansta öne çıkanlar

Açılış konuşmasını dünyaca ünlü finans profesörü ve aynı zamanda EBES'in Başkanı Iftekhar Hasan'ın yapacağı konferansta, yine dünyaca ünlü finans profesörleri New York Üniversitesi'nden Profesör Kose John ve ABD'deki Rensselaer Polytechnic Enstitüsü'nden Profesör Bill B. Francis davetli konuşmacı olarak yer alacak. Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Serkan Özcan ile ABD'deki Union Bank'ın (Subsidiary of Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ) kıdemli ekonomisti ve EBES Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Danış da konferansta birer konuşma yapacak. Konferansa ABD Merkez Bankası (FED), Avusturya Merkez Bankası, Finlandiya Merkez Bankası, TCMB, Borsa İstanbul ve çeşitli uluslararası kuruluşların temsilcileri de katılacak.