DÜNYA, Financial Times'ı basmaya başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Şirketler Grubu, Türkiye çapında dağıtımını gerçekleştirdiği Financial Times'ı, 2 Eylül itibariyle kendi matbaasında basmaya başlıyor.

1888 yılında İngiltere'de kurulan ve küresel iş dünyasının en etkili gazetesi olan Financial Times, Dünya Şirketler Grubu bünyesindeki Dünya Süper Dağıtım tarafından tüm Türkiye'ye dağıtılıyor.

Londra Borsası başta olmak üzere, dünya ekonomi piyasalarının referans gazetesi olarak değerlendirilen Financial Times, bu yıl 125. yıldönümünü kutluyor.
Financial Times, sayfalarını somon rengine döndürme kararını aldığı 1893 yılından bu yana, inovasyona ve gelişime öncelik veren bir gazete olarak dikkat çekiyor.

Güven duyulan haber, yorum ve analizleri ile uluslararası piyasalarda önemli bir etkiye sahip olan gazete, sektörde yeni dijital iş modellerinin oluşturulmasına da öncülük ediyor.
Gerek üstlendiği misyon gerekse sayfa rengi açısından Dünya Gazetesi ile aynı çizgide olan Financial Times'ın, 2 Eylül'den itibaren İstanbul'da basılacak olması da ayrı önem taşıyor.

Financial Times'ın küresel anlamda günlük ortalama ulaştığı okur sayısı 2.2 milyona ulaşıyor.   Ft.com internet sitesinin günlük kullanıcı sayısı ise 900 binin üzerinde
Bu arada FT.com Chinese'in, Çin'deki, kayıtlı kullanıcı sayısı 1.7 milyona ulaşıyor.  

Ekim 2012 rakamlarına göre, Financial Times'ın dünya baskılarının günlük tirajı toplamda 293 bin. İngiltere baskısı ise 88 bin adet satıyor.
2013 Mayıs ayında ise dünya baskıları ile Londra baskısı toplamında tiraj 256 bin olarak gerçekleşti.

Financial Times'ın en büyük rakibi olarak News Corp tarafından New York'ta basılan The Wall Street Journal gösteriliyor.

Gazete, küresel iş dünyası ve finans piyasaları haberlerinin yanı sıra,  politika, yönetim, kültür, sanat, gastronomi, yaşam tarzı gibi farklı alanlarda da söz sahibi. Financial Times'ın aktif olduğu bir diğer faaliyet alanı da, küresel konferans organizasyonu ve sektörlere özel rapor yayını.  

Financial Times ailesi, gazetenin yanı sıra, FT.com, Financial Publishing, FT Chinese, Medley Global Advisors (MGA) ve FT Labs gibi bölümlerden oluşuyor. Dünya genelinde farklı ülkelerde 600'ün üzerinde gazeteci Financial Times için çalışıyor.

1888 yılında James Sheridan ve Horatio Bottomley tarafından kurulan Financial Times'ın basımı Pearson PLC tarafından gerçekleştirildi. Gazete 1945 yılında en yakın rakibi Financial News ile birleşmişti.