Dünya Kupası'na katılma şansı zora girdi

A Milli Futbol Takımı 5. Grup'ta Bosna Hersek'le 1-1 berabere kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ZENICA - A Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Bosna Hersek'le 1-1 berabere kalarak 2010 Dünya Kupası'na katılma şansını zora soktu.

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Bosna-Hersek ile deplasmanda kader maçına çıkan (A) Milli Takım'da, teknik direktör Fatih Terim, Estonya maçındaki kadroyu 3 oyuncu dışında bozmadı.

Fatih Terim, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Gökhan Zan ile Kazım'ın yerine Önder ve Semih ikilisini ilk 11'de sahaya sürerken, Estonya maçında ilk 11'de sahaya çıkan Sercan'ı yedeğe çekip, Ceyhun'a şans verdi.

Önder, savunmanın göbeğinde Servet ile birlikte görev alırken, Semih ise ilerde milli takım adına gol aradı. Ceyhun da savunmanın önünde rakip atakları kesme görevini yaptı.

Sercan Yıldırım'ın yanısıra Nihat, Nuri, İsmail, İbrahim Kaş, Sabri ve kaleci Sinan yedekler arasında yer alırken, Halil Altıntop, Serkan Kırıntılı ve Mustafa Sarp maç kadrosuna alınmadı.

Bosna-Hersek'te, Turkcell Süper Lig takımlarından Eskişehirspor'da forma giyen Nadareviç, Türkiye karşısında ilk 11'de sahaya çıkarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Kenan Hasagiç ise kadroda yer almadı.

Fatih Terim, hakem tarafından tribüne gönderildi

(A) Milli Takım'ın Bosna-Hersek ile yaptığı maçta teknik direktör Fatih Terim, hakem tarafından tribüne gönderildi.

Bosna-Hersek'in 25. dakikada attığı beraberlik golü sonrası maçın Portekizli hakemi Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i itirazlardan dolayı tribüne gönderdi.

Millilerin yediği golün ardından hem yan hakeme, hem de 4. hakeme ısrarla itirazda bulunan Terim, orta hakem tarafından tribünlere çıkarıldı. Terim, yedek kulübesinden ayrılmamak için uzun süre direndi. Bir süre yedek kulübesinin yan tarafındaki küçük kulübede bekleyen deneyimli çalıştırıcı, hakemin ısrarlı bekleyişi sonrası tribünlere gitti.

Terim, saha kenarından yürüyerek protokol tribününe geçti ve maçı Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın arkasında ayakta izledi.

Terim'in yedek kulübesinde olmadığı bölümlerde yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin, sahadaki oyunculara taktik verip motive etmeye çalıştılar.

Emre ve Arda Belçika maçında yok

Milli takımda Bosna-Hersek karşısında sarı kart gören Emre Belözoğlu ve Arda Turan cezalı duruma düştüler.

Mücadelenin 24. dakikasında Emre ve 45. dakikasında sarı kart gören Arda Turan, böylece milli takımın 10 Ekim'de deplasmanda Belçika ile yapacağı karşılaşmada forma giyemeyecekler.

Kalan maçlar

Grupta Türkiye, 10 Ekim'de Belçika ile deplasmanda, son maçta ise 14 Ekim'de sahasında Ermenistan ile karşılaşacak.

Bosna-Hersek ise deplasmanda Estonya ile yapacağı maçın ardından son karşılaşmasını sahasında İspanya ile yapacak.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna-Hersek maçında oyunun son bölümünde gol fırsatları yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini söyledi.

Fatih Terim, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, maçı kazanmak istediklerini ancak berabere kaldıklarını belirterek, ''Özellikle ikinci yarı ve maçın son 20 dakikasında goller bulabilirdik'' dedi.

Terim, yenilen golün ardından kendisini tribünlere gönderen Portekizli hakeme çok sert tepki gösterdi. Hakem dışında herşeyin iyi olduğunu belirten Terim, şunları kaydetti:

''Hakem sistematik bir şekilde bizi sinirlendirmek ve sindirmek için sahaya çıkmış. Pozisyonun faul olmadığını, artı 5 metre geriden kullanması gerektiğini söyledim. Sadece 'bravo tebrik ederim' dedim. Ne hakaret ne küfür. Dördüncü hakem ve yan hakem de şaşırdı. Daha komiği beni açık tribündeki fanatik taraftarların arasına göndermeye çalıştı.''

Hakemin yeteneğinin bu kadar olduğunu anlatan Terim, ''Bir antrenör 15. veya 20. dakikada bir hakeme birşey diyemez mi? Ben kendisinin iyiniyetinden emin değilim. O pozisyona bir kişi faul derse ben özür dileyeceğim. Her teknik adam böyle şeyler söyler'' diye konuştu.