Dünya mali krizi atlatıyor
Hu Jintao, in'in hiçbir ülke için askeri bir tehdit oluşturmadığını ifade etti.
WASHİNGTON - ABD'ye tarihi bir ziyarette bulunan Çin Devlet Başkanı Hu Jintao, dünyanın küresel mali krizi atlatmakta olduğunu ancak bunun "istikrarsız faktörlerle dolu zor bir süreç olduğunu" söyledi.
Hu Jintao, Amerikan iş çevreleriyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinin tam olarak düzelmesini sağlamak için ABD ve Çin'in beraber çalışmasının önemli olduğunu ifade etti.
Asya-Pasifik bölgesinde işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan, ABD ile Çin arasında ekonomi ve güvenlik alanlarında yakın işbirliği çağrısı yapan Hu Jintao, iki ülkenin Asya-Pasifik bölgesinde güçlü çıkarları bulunduğunu kaydetti.
Çin'in hiçbir ülke için askeri bir tehdit oluşturmadığını ifade eden Hu Jintao, Pekin'in tereddütsüz olarak barışçıl kalkınma yolu izleyeceğini belirterek, savunmacı askeri politikaya bağlı kaldıklarını ve silahlanma yarışında yer almadıklarını bildirdi.
Hu Jintao, Çin'in uluslararası anlaşmazlıkların barışçıl biçimde çözülmesi için gayret göstereceğini de kaydetti.