DÜNYA'ya bir ödül de DTO'dan

Medya Yarışmasında 'Haber' dalında birincilik Dünya Gazetesi'nden Sedat Alp'in oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - DTO İzmir Şubesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Medya Yarışması'nın ödül töreni oda binasında düzenlendi. Haber dalında birinciliği Dünya Gazetesi'nden Sedat Alp aldı.

Törene katılarak konuşma yapan Vali Kıraç, bu tür yarışmaların motivasyon sağlanması açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. İzmir'in denizden yeteri kadar istifade edebilen bir kent olmadığını, ancak son dönemde bu alandaki yatırımların dikkat çektiğini belirten Kıraç, bu konuda dünyaya örnek olacak çalışmalar yapıldığını kaydetti.

İzmir'in liman şehri olma özelliğini bırakmaması gerektiğini ifade eden Kıraç, "İzmir Limanı özelleştirme sürecinde sonuç olumlu olmazsa gayret gösterip yenileme çalışmalarıyla önlemler alınmalı. Bölgede denizciliğin kaderini etkileyecek diğer bir yatırım da Çandarlı Limanı'dır. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığının yürüttüğü çalışmalarda son aşamaya gelindi" dedi.

Törende konuşan DTO İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh ise Türkiye'de deniz haberciliğini geliştirmek, bu yönde kamuoyu farkındalığını artırmak için çaba gösterdiklerini, bu kapsamda düzenledikleri yarışmanın önemli faydalarının görüldüğünü belirtti.

Yarışmada sadece gazeteciler değil, amatör fotoğrafçılar için de bir dal açtıklarını söyleyen Dologh, katılımın her geçen yıl artmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Haber dalında birincilik 'Dünya Gazetesi'nin

Haber dalında birinciliği Dünya Gazetesi'nden Sedat Alp, Araştırma İnceleme dalında Duygu Özsüphandağ Yayman, Röportaj dalında Deniz Çaba Şan, Fotoğraf dalında Mustafa Oğuz, Serbest Fotoğraf dalında Cemal Çetin'e ödül verildi.

Törende AA fotomuhabiri Ali Atmaca Medya Fotoğrafı dalında Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. Dünya Gazetesi'nin denizcilik eki Perşembe Rotası'nın editörü Selçuk Onur'a da mansiyon verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir