Dünyanın en büyük dinozoru Arjantin'de bulundu

Yapılan incelemer, 77 ton ağırlığındaki dinozorun, şimdiye kadar en büyük dinozor türü olarak bilinen Arjantinozor'dan 7 ton daha ağır olduğunu gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Arjantin'in Patagonya bölgesindeki kazı çalışmaları, dünyanın en büyük dinozoruna ait kemikleri ortaya çıkardı.

Dinozora ait son derece iyi durumdaki fosilleşmiş kemikleri inceleyen uzmanlar, 77 ton ağırlığındaki dinozorun dünyada şimdiye kadar bilinen en büyük dinozor türü olan Arjantinozor'dan 7 ton daha ağır olduğunu bildirdi. Yapılan incelemeler, dinozorun başından kuyruğunun ucuna kadar uzunluğunun 40 metre, boyununsa 20 metre olduğunu gösterdi.

BBC'ye açıklamada bulunan araştırmacılar, "Dünyadaki tüm dev yapıdaki hayvanları geride bırakan büyüklükteki bu kemikler, yeni dinozorun dünyadaki gelmiş geçmiş en iri cüsseli hayvan olduğunu gösteriyor" dedi.

Dinozora ait fosiller ilk kez, Patangonya bölgesindeki La Flecha kenti yakındaki çöllük arazide yürürken dinozor kalıntılarına takılarak sendeleyen bir çiftçi tarafından bulundu.

Daha sonra  Dr. Jose Luis Carballido ve Dr. Diego Pol başkanlığındaki, Egidio Fergulio Palaentoloji Müzesi'nden bilim ekibi tarafından yapılan kazı çalışmalarında, dinozora ait, tamamı son derece iyi durumda olan toplam 150 kadar kemik ortaya çıkarıldı.

Araştırmacılar, kemiklerin bulunduğu yerdeki kayalar üzerinde yapılan incelemelere göre, 95 ila 100 milyon yıl önce, Patagonya ormanlarında yaşamış olduğu tahmin edilen bu dev cüsseli dinozor türünün henüz bilimsel bir adının bulunmadığına dikkati çekti.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir