Düzce depreminin üzerinden 9 yıl geçti

1999 depreminde hayatını kaybedenler dün Düzce Anıt Park'ta düzenlenen törenle anıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DÜZCE - Düzce'de 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler Anıt Park'ta düzenlenen törenle anıldı.

Anıt Park'ta toplanan Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, depremin meydana geldiği 19.58'da hayatını kaybeden yakınları için saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra söz alan Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Av. Ayşegül Şenol, 12 Kasım depreminin üzerinden 9 yıl geçtiğini belirterek, o günden bu yana depremzedelerin yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Kalıcı konutlarla ilgili sıkıntıların gündeme geldiğini ve bu konuda hukuksal yollara başvurduklarını hatırlatan Şenol, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in depremzedelere haksızlık yaptığını öne sürerek, mahkeme kararlarını hiçe saydığını iddia etti.

Bu arada depremzedeler taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla, Belediye Başkanı Keleş'i protesto etti.

Depremzedeler adına konuşan Özgür Çatana ise 12 Kasım depreminde bir kardeşinin öldüğünü, bir kardeşini de sağ olarak enkaz altından çıkardığını belirterek, "4,5 yıl psikolojik tedavi gördüm. Yaşam alanlarımıza müdahil olmazsak, sonucunu canımızla ödeyeceğimizi depremde gördüm" dedi.

Tören, katılımcıların dağılmasıyla sona erdi.