DYO fabrikasında fabrikayı terk etmeme eylemi

Gebze'de 10 kişinin işten çıkarılması üzerine işçiler fabrikayı terk etmeme eylemine başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki DYO Oto Boya Fabrikaları'ndan 10 işçinin çıkarılması nedeniyle işçiler fabrikayı terk etmeme eylemine başladı.

Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, işverenin biri sendika iş yeri baştemsilcisi olmak üzere 10 işçinin iş akdini feshettiğini söyledi. Yaşar Holding'in  küresel ve yerel krizi bahane ederek yüzde 20 küçülme kararı aldığını ifade eden Akyüz, Dilovası'nda 48'i sendikalı toplam 120 işçinin bulunduğunu bildirdi.

İşverenle yaptıkları görüşmede işverene "İşçi çıkararak küçülme uyguladığınızda yarın bu boşluğu mesai ve geçici işçilerle doldurmaya çalışırsanız buna izin vermeyiz, hesabınızı iyi yapın" dediklerini anlatan Akyüz, şöyle konuştu:

"Burada hedef sendika. İş yeri baş temsilcisinin geçtiğimiz hafta yapılan bir eylem dolayısıyla işten çıkarıldığını sanıyoruz. İş veren işçilere bir buçuk aydır yemek parası ve mesai ücretlerini ödemediği için işçiler geçtiğimiz hafta iş çıkışında alkışlı pasif eylemde bulundu. İşveren de bu durumdan dolayı sendikamızın baş temsilcisini işten çıkardı. Sendika ve çalışanlar olarak biz de dün akşam 16.00'dan sonra fabrikaya kapanma eylemi yaptık. Eylemlerimize devam edeceğiz."