eBay, Gittigidiyor'un büyük hissedarı oldu

Yabancı şirket, devir işlemleri tamamlandığında Gittigidiyor'un yüzde 93'üne sahip olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD merkezli online açık artırma ve alışveriş sitesi eBay, Türkiye'de azınlık hissesine sahip olduğu Gittigidiyor.com'un kalan hisselerinin büyük bölümünü satın almak için anlaştı. Satışın tamamlanmasının ardından eBay'in Gittigidiyor.com'daki hisselerinin oranı yaklaşık yüzde 93 olacak.

Satış şartlarının ayrıntıları açıklanmayan anlaşmayla ilgili bir açıklama yapan eBay'in Avrupa Başkan Yardımcısı Doug McCallum, "Gittigidiyor'dan 2007'de ilk hisse alımı yaptığımızda müthiş bir e-ticaret pazarından etkileyici bir şirkete ortak olduğumuzun farkındaydık. Geçen süre içinde bizi çok etkileyen işler yaptılar. Onlardan ve şirkete ilk yatırımı yapan öğrenebileceğimiz çok şey olduğu gibi, paylaşabileceğimiz çok şeyin de olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Devir işlemlerinin yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş tarafından 5 Şubat 2001'de kurulan Gittigidiyor.com'un 6.4 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Şirketin 150'den fazla çalışanı var.

World Stats'ın rakamlarına göre yüzde 45'lik penetrasyon oranıyla Türkiye, internet kullanımında dünyanın en büyük 12'nci ülkesi konumunda.

Bu konularda ilginizi çekebilir