EBK, 10 bin büyükbaş kesecek

Kurum, taahhüt edilen fiyatın üzerinde satış yapanlara tekrar et verilmeyeceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Et ve Balık Kurumu (EBK) Diyarbakır Kombina Müdürü Faruk Kahraman, Kurban Bayramında Genel Müdürlükleri ve Kızılay, Türk Hava Kurumu ve Diyanet Vakfı ile yapılan protokol çerçevesinde 10 bin adet büyükbaş kurbanlık hayvanın kesiminin yapılacağını da belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada Kahraman, genel müdürlükleri tarafından şimdiye kadar 74 bin adet kasaplık canlı büyükbaş hayvanın ithal edilerek, 21 bin ton et üretildiğini, yıl sonu itibariyle ithal edilen hayvan miktarının 94 bin 500 büyükbaş, üretilecek et miktarının ise 27 bin ton olarak hedeflendiğini bildirdi.

Brezilya, Uruguay, Macaristan'dan ithal edilen hayvanların dünyanın en iyi et ırkları olan Hereford, Angus, limuzin, Şarole ve Simental olduğunu, üretilen etlerin halka satışının yapıldığını belirten Kahraman, genel müdürlük tarafından ithal edilen hayvanlardan Diyarbakır Et Kombinasına bugüne kadar 4 bin 250 adet büyükbaş hayvan sevkıyatının yapıldığını kaydetti.

Kesimi devam eden hayvan etlerinin Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya ve Şırnak'ta bulunan kasap ve marketlere Kurban Bayramına kadar talep ettikleri miktarda karkas gövde et olarak artı KDV kilogramı 12 liradan satış yapıldığını bildiren Kahraman, kurumdan satın alınan etlerin perakende olarak kıyma kilogramı 18 lira, kuşbaşı ise 20 liradan satacaklarını aktardı.

İstenilen miktarda et alınabiliyor

Kahraman, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Et alan kasap ve marketler Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir. Taahhüt edilen fiyatın üzerinde satış yaptığı tespit edilenlere tekrar et verilmemektedir. Kombinamız girişinde bulunan satış mağazasından da halkımıza perakende olarak kıyma 16 lira, kuşbaşı 19,50 liradan satış yapılmaktadır. Ancak Ramazan ayında vatandaşlarımızın kaliteli ve daha ucuz et almak için yoğun talepleri nedeniyle ve gelen vatandaşın et almadan dönmemesi için kişi başına 2 kilo et satışı yapılıyordu. Ramazan ayından sonra bu uygulamaya son verilmiştir. Şu anda vatandaşımız istediği miktarda et satışlarından faydalanması mümkündür.

Kombinamızda bulunan satış mağazasının yerine daha büyük modern ve hizmet kalitesini daha da yükseltecek yeni bir satış mağazasının proje çalışmaları tamamlanmıştır. Bu yıl içerisinde inşaatına başlanacak olan mağaza, en kısa zamanda halkımızın hizmetine açılacaktır."

Kahraman, Kurban Bayramı'nda Genel Müdürlükleri ve Kızılay, Türk Hava Kurumu ve Diyanet Vakfı ile yapılan protokol çerçevesinde 10 bin adet büyükbaş kurbanlık hayvanın kesiminin yapılacağını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir