EBK kombinalarında kesim yaptıran sığır yetiştiricisine destek

190 kg ve üzeri karkas ağırlığına ulaşmış erkek sığır karkas ağırlığının beher kilogramı için 1,50 ödeme yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Et ve Balık Kurumu (EBK) kombinalarında kesim yaptıran sığır yetiştiricilerine destekleme ödemesi yapılacak.

Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Karar’ın yayımı tarihinden önce Tarım Kredi Kooperatifi ile sözleşme yapan ve hayvanların Et ve Balık Kurumu kombinalarında veya Et ve Balık Kurumu’nun anlaşma yaptığı kombinalarda kestiren yetiştiricilere 190 kilogram ve üzeri karkas ağırlığına ulaşmış erkek sığır karkas ağırlığının beher kilogramı için 1,50 ödeme yapılacak.

Daha önce söz konusu ödeme Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerindeki yetiştiricilere yapılıyordu. Yeni Kararla söz konusu il sınırlaması kaldırıldı.

EBK'ya 100 bin ton canlı hayvan ithalatı izni

Öte yandan Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'ne yönelik açılan tarife kontenjanıyla yılsonuna kadar sıfır gümrükle 100 bin ton damızlık olmayan canlı hayvanı ithal etme yetkisi verildi.

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nce Kullanılmak Üzere Damızlık Olmayan Canlı Sığır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, Et ve Balık Kurumu'na 31 Aralık 2010 tarihine kadar geçerli olmak üzere 100 bin ton damızlık olmayan canlı sığır ithalatı kontenjanı verildi.

Bu karar kapsamında Dış Ticaret Müsteşarlığı, İthalat Genel Müdürlüğü'nce ithal lisansı düzenlenecek. Gümrük vergisinin uygulanmayacağı 100 bin tonluk damızlık olmayan canlı hayvan ithalatında ithal edilecek maddelere ilişkin gümrük beyannamelerinin, ithal lisansının geçerlilik süreci içinde tescil edilmesi gerekecek.

Bunun dışında yapılacak ithalatta ise İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde söz konusu madde için tespit edilen gümrük vergisi uygulanacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir