Ece'severlerin yeni yıl ajandaları hazır

103. yılında Ece Ajandası'nın farklı ihtiyaç ve beğenilere uygun olarak çeşitli renk, boyut ve içeriklerde hazırladığı 2013 ajandaları müdavimlerini bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye'de ajanda geleneğinin kurucusu ve öncüsü olan Ece Ajandası, 2013 ajanda portföyünü satışa sundu. Yüz yılı aşkın bir süredir siyasetten sanata her kesimden kullanıcının günlük hayatını organize etmesine yardımcı olan Ece Ajandası, yeni yılı klasik ve yeni ajandaların oluşturduğu toplam 28 ürünle karşılıyor.

"Ancak yazmak geri getirir zamanı" anlayışıyla çalışmalarına yön veren ve kurulduğu günden bu yana geleneksel kalitesinden ödün vermeksizin kesintisiz yayınlanan Ece Ajandası'nın "Nehir", "Yaşam", "Sahil", "Ticari" ve "Muhtıra" dizilerinden oluşan portföyü, farklı renk, boyut ve içerik seçenekleriyle her tür ihtiyaca ve beğeniye hitap ediyor. Ece Ajandası'nın 2013 koleksiyonu içinde, sınırlı sayıda üretilen "Vintage" ve masa kullanımına uygun "Boğaziçi" adlı yeni modelleri dikkat çekiyor. Ece Ajandası'nın tüm modellerinde faydalı bilgiler yer alırken, her ajanda kullanım amacı ve temasına göre farklı bilgiler de içerebiliyor.

Fikirlere yön veren ajanda
Ece Ajandası Satış ve Pazarlama Yöneticisi Seydali Gönel, devlet dairelerinden özel koleksiyonlara kadar her kütüphanede mutlaka bir Ece Ajandası olduğuna dikkat çekiyor: "Türkiye insanının hayatının temelinde Ece Ajandası var. Nobel ödüllü yazarından dünyaca ünlü tıp doktoruna, herkes, geçmişte veya günümüzde, mutlaka fikirlerini Ece Ajandası'na not ediyor, planlarını bu ajandaya yazıyor. Ece Ajandası, tam 103 yıldır günlük hayatımızın sessiz yoldaşı konumunda. Gelecek yıllar için geçmişe yönelik eşsiz bir anı ve tanık bırakmanın yegane yolu Ece Ajandası kullanmaktan geçiyor. Hayatın bu kadar içinde olan ve sadık kullanıcı kitlesiyle tam 103 yıldır varlığını sürdüren Ece Ajandası, hiç kuşkusuz, bir prestij ve çok önemli bir ayrıcalık."

seydaligonel.jpg

Geleceği öngören marka
Gönel, Ece Ajandası'nın asırlık bir marka olarak çok ilginç hikayeleri barındırdığını da söylüyor: "Örneğin, Ece Ajandası, adını Atatürk'ün ilk dünya güzellik kraliçemiz Keriman Halis'e verdiği ‘Ece' unvanından almıştır. Atatürk'ün 1915 yılında o zamanki adıyla ‘Yeni Muhtıra Defteri'ni satın aldığını, Can Dündar'ın belgesellerinden tespit edebiliyoruz. Cumhuriyet ile birlikte Atatürk ve İnönü için özel olarak hazırlanan ve 6 aylık dönemleri içeren ajandalar, üst ceket ceplerinde taşınabilmesi için ince olarak tasarlanmıştır. Ama en çarpıcı olanı, 1923'te yapılan İzmir İktisat Kongresi'nin hemen ardından ertesi yıl piyasaya sürülen ticari ajandalardır. Bugün de Ece Ticari Ajandaları, ticaret dünyasının kalbinde yer almakta, çok önemli kayıtların tutulmasına yardımcı olmaktadır."

Yüz yıllık markalar tek çatıda
Gönel, Ece Ajandası'nın, kurulmasına öncülük ettiği Yüz Yıllık Markalar Derneği hakkında ise şunları söylüyor: "Bugün itibariyle 25 markanın oluşturduğu derneğimiz, İmparatorluk'tan Cumhuriyet'e, ülkemizin ulusal ve uluslararası ticari hayatının temelinde yer alan, yüz ve üzeri yıl ara vermeden üretim ve faaliyetlerine devam eden markaları bir araya getiriyor. Amacını, siyaset ve kamuya olumlu bir işletme imajı ulaştırmak ve ekonomik bağımsızlığın, özel girişim ve rekabet avantajlarının ve serbest piyasa koşullarının gelişmesine yılların deneyimleri ışığında mümkün olduğunca katkı sağlamak olarak özetleyebiliriz."