EFG Eurobank, Türkiye'den çıkmaya hazırlanıyor

Banka, Türkiye'de sahip olduğu Eurobank Tekfen'in çoğunluk hissesini satmak için ön görüşmelere başladığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistanlı EFG Eurobank Ergasias SA, ülkenin içinden geçtiği finansal yönden zor dönemde bilançosunu güçlendirmek için Türkiye'deki iştiraki Eurobank Tekfen'de sahip olduğu hisseyi satmak için görüşmelere yapıyor.

Bankadan Atina Borsası'na yapılan açıklamada "İçinde bulunduğumuz şartlarda, olası bir satış EFG Eurobank'ın kaynaklarının faal olduğumuz ülkelerdeki uluslararası operasyonlarının gelişerek devamını sağlarken, bir yandan da bankamızın sermaye ve likidite yapısını güçlendirecektir" denildi.

Banka, bu sene başında Polonya'dak iiştiraki Polbank EFG'deki yüzde 70'lik hissesini Avusturyalı Raiffeisen Bank International'a 490 milyon euroya satmıştı.

EFG Eurobank, bugün açıklanacak stres testinde alacağı sonuç merakla beklenen 6 Yunan bankasından biri. Bankanın testten geçemeyeceği düşünülmese bazı kritik şartları bulunduğu biliniyor.

EFG Eurobank'ın, Yunanistan dışında Polonya, Romanya, Bulgaristan, Türkiye, Sırbistan, Ukrayna, İngiltere, Lüksemburg ve Kıbrıs Rum kesiminde operasyonları bulunuyor, toplam varlıklarının değeri 83.2 milyar dolar olarak hesaplanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir