EFSF'nin büyüklüğü şu an için yeterli

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Bailly, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden değerlendirilebileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Komisyonu Sözcüsü Olivier Bailly, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) büyüklüğünün şu an için yeterli olduğunu ancak ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden değerlendirilebileceğini bildirdi.

Bailly, bugün Paris'te biraraya gelecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Euro Bölgesi'nin yönetim konusunu ele alacak olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Özellikle Almanya ve Fransa gibi Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin bu derece önemli bir konuyu değerlendirmek üzere biraraya gelmeleri ve euroyu güçlendirmek için somut fikirler önermelerini olumlu bulduklarını vurgulayan Bailly, önerilerin, euro Bölgesi'ne üye diğer ülkelerle birlikte değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Bailly, görüşmede ortak euro tahvili satışının gündeme gelmeyeceğine yönelik açıklamalara ilişkin, Avrupa Komisyonu ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn başkanlığında söz konusu projenin gerçekleştirilebilirliği konusunda bir rapor açıklayacaklarını ifade etti.

Olivier Bailly ayrıca Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) büyüklüğünün şu an için yeterli olduğunu ancak ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden değerlendirilebileceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir