Ege Rafinerisi Aliağa’da inşa edilecek

Rafinerinin inşaatıyla Petkim’in hammadde de dışa bağımlılığı sona erecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİAĞA - Socar Turcas Grubu tarafından Petkim sahasında inşa edilecek Ege Rafinerisi'nin “Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme” (ÇSED) toplantısı, Petkim Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Socar Turcas Rafineri A.Ş Genel Müdürü Halil Semerci, Ege Rafinerisi'nin 35 yıl aradan sonra Türkiye'de yapılan ilk rafineri olacağını söyledi. Petkim ile sağlanacak entegrasyon sonucunda dünyanın en ileri teknolojisine sahip ve çevreci rafinerisini inşa edeceklerini belirten Semerci, rafinerinin Petkim'in temel hammaddesi olan Nafta'nın üretimine öncelik vereceğini, şirketin hammadde de dışa bağımlılığının sona ereceğini ve yıllık 10 milyon ton kapasiteli rafineride üretilecek tüm ürünler, bugün Türkiye'nin net ithalatçı olduğu ürünleri kapsıyor dedi.

650 kişi istihdam edilecek

2014 yılına kadar sürecek inşaat aşamasında 7-8 bin kişinin istihdam edileceğini kaydeden Semerci, rafinerinin devreye alınması sonrasında ise yaklaşık 650 kişilik sürekli istihdam sağlanacağını söyledi. Gelecek üç yıl içinde istihdam edilecek personel alımında önceliğin Aliağa'ya verileceğini vurgulayan Semerci, şunları söyledi:

“Rafineri inşasında çalışacak mavi ve beyaz yakalı personelin Aliağa'da ikamet etmesi, bizim için de büyük avantaj yaratacak. Evi, kurulu düzeni, ailesi Aliağa'da olan çalışanlar, bizim de işimizi kolaylaştırır. Bu konuda çok titiz bir çaba göstereceğiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir