Eğitim-Sen, Ankara'ya yürüyecek

Sendika üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığını toplu iş sözleşmesi masasına oturtmak amacıyla Ankara'ya yüreyecekler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü ve Milli Eğitim Bakanlığını toplu iş sözleşmesi masasına oturtmak amacıyla" 3 Haziranda değişik illerden Ankara'ya yürüyeceklerini bildirdi.

Kılıç, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Eğitim-Sen'in sadece eğitim çalışanlarının sorunlarını değil, demokratik işleyiş ve hukuk devleti için gerekli olan tavrı ortaya koyduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında KESK Genel Merkezi'nin aranmasına ve bazı sendika üyelerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Kılıç, aramalarda suç unsuruna rastlanmadığını, gözaltına alınanların büyük bir kısmının da serbest bırakıldığını söyledi.

"KESK ve bağlı sendikaların insanca yaşamın vazgeçilmez unsuru olan demokratik haklar için mücadele ettiğini" ifade eden Kılıç, operasyonun KESK'in "sindirilmesi ve zayıflatılmasına" yönelik olduğunu savundu.

Kılıç, "sendika olarak eğitimin, eğitim ve bilim emekçilerinin giderek derinleşen sorunlarına dikkat çekmek, bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini, talepleri ortaya koymak ve Milli Eğitim Bakanlığını toplu iş sözleşmesine çağırmak amacıyla" 3 Haziranda Ankara'ya yürüyeceklerini bildirdi. Kılıç, yürüyüşün 3 gün süreceğini söyledi.