Eğitim-Sen: Kadrolu, sözleşmeli ayrımına karşıyız

Koncuk, 4-B statüsündeki öğretmenlerin Yönetici Atama Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesini istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığından 4-B statüsünde istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin de Yönetici Atama Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesini talep ettiklerini belirtti.

Türk Eğitim Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika Genel Başkanı İsmail Koncuk Milli Eğitim Bakanlığına "yönetici atama yönetmeliğine" ilişkin talepler içeren bir yazı gönderdi.

Yazıda, eğitim çalışanlarını bir bütün olarak gördüklerini belirten Koncuk, yönetici atamalarında kadrolu, sözleşmeli ayrımına karşı olduklarını kaydetti.

Koncuk, "Bu anlamda 4-B statüsünde istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler de Yönetici Atama Yönetmeliği kapsamında değerlendirilerek ve sözleşmeli personelin tabi olduğu mevzuat bu doğrultuda düzenlenmelidir" dedi.

Atama yönetmeliğinin her yönüyle objektif değerlendirmeleri temel alması gerektiğini belirten Koncuk, yapılacak atamalarda herhangi bir sendikanın üyelerine avantaj sağlayacak yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Yönetici atamalarında yaşanan hak gasplarının eğitim çalışanları nazarında Milli Eğitim Bakanlığını tartışmaya açtığını öne süren Koncuk, "Bakanlık büyük bir güven problemi yaşar hale gelmiştir. Dolayısıyla bu konuda yaşanacak yeni tartışmalar, memnuniyetsizlikler bugünden görülerek tedbirler alınmalıdır" dedi.

Kariyer, liyakat dikkate alınarak yapılacak atamaların eğitimde huzuru ve başarıyı sağlayacağını belirten Koncuk, vekaleten görevlendirme döneminin biran önce sona erdirilmesi gerektiğini de ifade etti.

Sınav esaslı bir yönetmeliğin hazırlanması taleplerine dikkat çeken Koncuk, mevcut yöneticilere de sınava girebilme hakkı tanınmasını istedi.