Eker: 340 adet EBK reyonu açıldı

Eker, "Et fiyatlarında bir düşüş var. Bugün Türkiye ortalaması kıymada 18,60, kuşbaşıda 22 lira" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, et fiyatlarında bir düşüş olduğunu belirterek, bugün Türkiye ortalamasının kıymada 18,60 lira, kuşbaşıda 22 lira olduğunu ve bunun fiyatlarda 26 Nisan'a göre yüzde 20'nin üzerinde bir azalma meydana getirdiğini bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, et fiyatlarına ilişkin sorular üzerine, kısa vadeli tedbirleri aldıklarını, bu kapsamda Perakendeciler Federasyonu'nun 13 marketinin 340 noktasında Et Balık Kurumu ile sözleşme yapıldığını, Et Balık Kurumu'nun oralarda reyonlarının açıldığını ve satış yaptığını söyledi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu ile de 52 vilayette sözleşme imzalandığını hatırlatan Eker, buralarda da satışın başladığını ve Kasaplar Federasyonu'na üye olan kasap odalarının kendi aralarında üyelere dağıtımını yaptığını kaydetti. Burada da kıyma fiyatının 16,5 lira, kuşbaşı fiyatının da 19,5 lira olduğunu belirten Eker, "Et fiyatlarında bir düşüş var. Bugün Türkiye ortalaması kıymada 18,60, kuşbaşıda 22 lira. Bu, fiyatlarda 26 Nisan'a göre yüzde 20'nin üzerinde bir azalma meydana getirdi" diye konuştu.

Faizsiz kredi uygulaması

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, hayvancılıkta faizsiz kredi uygulamasından asgari bir yılda 2 milyon küçükbaş ve 400-500 bin büyükbaşın istifade etmesini beklediklerini bildirdi. Türkiye'de et üretimini artırmanın önemine dikkati çeken Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üretimi artıracak tedbirleri de aldık. Ne yaptık? 1 Ağustos itibarıyla Türkiye'de hayvancılık yapacak olan herkese faizsiz kredi uygulaması başlattık. Büyükbaş hayvancılıkta 7,5 milyon liraya kadar kredi verilebiliyor, faizsiz kredi... Faizini Hazine karşılayacak, Ziraat Bankası faizsiz kredi verecek. Besicilik yapacaklar da 2,5-3 milyon liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecekler."

Bu konularda ilginizi çekebilir