Ekmeğini taştan çıkaracak

Kriz ile boğuşan Yunanistan, 10 adacık ve kayalığı değerlendirmeye karar verdi. Kayalıklara turizm tesisleri yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA  - Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan, Ege Denizi'nde bazı kayalıklara ve küçük adacıkları turizm amacıyla iskana açmaya hazırlanıyor. Yunanistan Altyapı ve Kalkınma Bakanlığı'nın onaylanmak üzere parlamentoya sunduğu çok boyutlu yasa tasarısı, ülkenin birçok bölgesinin yanı sıra, insan yaşamayan 10 adacık ve  kayalıklarda turizme yönelik tesisler inşa edilmesini öngörüyor.

Yunan medyasında çıkan haberlere göre, Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan 250 sayfalık "Elektronik iletişim, taşıma ve bayındırlık hizmetleri düzenlemeleri ve diğer hükümler"  konulu yasa tasarısında, turizmle ilgili geçerli bayındırlık yasasınca turizmin geliştirilmesi olanağı bulunan geri kalmış bölgeler olarak tanımlanan bölgelerde otel, motel gibi örgütlü  turizm tesisleri ve satmak amacıyla yazlık konut inşa edilmesiyle ilgili düzenlemeler yer alıyor.

Bu çerçevede, 10 adacık ve kayalıklara da büyük turizm tesisleri yapılmasına olanak tanınıyor. İskana açılacak adacık ve kayalıkların hangi bölgelerde bulunduğuna dair ayrıntılı bilgilerin yer almadığı haberlerde, yeni düzenlemeye göre, yüzölçümü 70 kilometrekareden 200  kilometrekareye kadar olan adalarda, adanın toplam yüzölçümünün yüzde 1'ine inşaat yapılabilecek. Yüzölçümü 200 kilometrekareden daha büyük olan adalarda ise, bu oran daha  büyük olacak.

(Reuters)

Bu konularda ilginizi çekebilir