Ekonomik veriler olumsuz tabloyu perçinledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, Türkiye ekonomisi, çözüm süreci ve PKK'lıların silahlarını bırakıp sınır dışına çıkması önerisi ile ilgili eleştirilerde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "dün açıklanan ekonomi verileri Türkiye’nin olumsuz tablosunu adeta tescillemiştir" dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, 3 Kasım 2002’nin intikamı er geç alınacak, AKP iktidardan paldır küldür düşecek. Gelişmeler bu yönde diye konuştu. 
 
Sözlerine devam eden Bahçeli; "Dün açıklanan ekonomi verileri Türkiye’nin olumsuz tablosunu adeta tescillemiştir. Büyüme rakamları hedeflerin gerisine düşmüştür. İç talepteki daralmanın büyümeyi yavaşlatan sebep olduğu anlaşılmıştır. Sıcak paradan geçinen ve üretimi dışlayan bir ekonomi politikasıyla ilerleme kaydedilmesi imkansızdır" dedi. 
 
Çözüm sürecine yönelik eleştirilerini de sürdüren Bahçeli şöyle konuştu;
 
Başbakan İmralı canisine karşı iyilik perisi kesilmiş ancak ülkeyi kasıp kavuran 2B zulmüne karşı ağzını açmamaktadır. Bunlar ki yeri gelince komünist, yeri gelince liberal, bir gün otokrat, bazen Marksist işlerine gelince muhafazakar işlerine gelmeyince ilerici sıfatlarını anında kullanabilmektedir. Bunlar ki zamanında sömürge soytarısı, bugün de BOP’çu, çözümcü olarak görülmektedir. Bunları kalbinde kilise, ağızlarında cami vardır. 
 
Büyük ve hain bir plan adım adım yürütülmekte Türk milletini kötürüm bırakmak için her türlü oyun oynanmaktadır.
Bölünme aktörleri AKP öncülüğünde tüm milli ve manevi değerlere düşmanca davranmaktadırlar.
Ülkemiz AKP tarafından sürüklendiği uçurumun kenarında kirli senaryoların denediği bir kobay konumuna gelmiştir.
Girişim, dayanışma, platform, oluşum gibi adlarla bir araya gelerek terör ve bölücülükle beslenen mihraklar sıra sıra dizilmişlerdir. Laçkalaşmış demokrasi taraftarları yan yana gelmişlerdir.
 
Ekranlarda çok bilmişlik taslayan yorumlarıyla milletimizi yanıltmayı meslek edinmiş, talimat üzere hareket eden en idüğü belirsiz uzmanlar çanak soru soran moderatörler bulunmaktadır. Uydurma anketlerle toplumu yönlendirmeye çalışan kamuoyu araştırma şirketleri bu sürecin bir tarafında bulunmaktadır.
 
Siyasi istirahlarına gem vuramayan rejim ve sistem sorunlarına ortam hazırlayan bir yönetim yapısı geleceğimizi risklere mahkum etmiştir.
Başbakan ‘eyalet yönetimini 2023’te Başbakan olursam öneririm’ demiştir.
 
Anlaşılan bu şahsiyet aklını peynir ekmekle yemiş ve bitirmiştir. Aklımıza Başbakan’ın eyalet yönetimiyle ilgili İmralı canisine bir söz verip vermediği gelmektedir.
 
Eyalet sistemi tam anlamıyla federal bir yönetimdir. Kalkınma ajanslarıyla bunun tohumları atılmış yeni büyükşehir yasasıyla da yeşermeye başlamıştır.
 
Türk milleti toptan imha olacağı kıyamet gününe adım adım yaklaştırılmaktadır.
Başbakan Erdoğan bilmez mi ki Türkiye’yi yıkmak küfürdür, düşmanlıktır ve azgınlıkla eşdeğerdir.
AKP’ye oy vermiş kardeşlerim gidişata tepki göstermelidir. AKP’li vatansever milletvekili arkadaşlarım olanlara ses çıkarmalıdır.
Başbakan Türkiye’yi federasyona dönüştürmek için mi oy almıştır?