Elazığ'daki depremde 51 kişi öldü

Saat 04.32'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 74 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Elazığ'da merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremde 51 kişinin öldüğü, 74 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin en çok Kovancılar ilçesine bağlı Okçular ve Yukarı Demirci köylerinde can kaybına yol açtığı, bu iki köyde toplam 30 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

110 artçı sarsıntı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, 04.32'de meydana gelen "şiddetlice" depremin ardından bölgede yaklaşık 18 saat içerisinde, toplam 110 artçı sarsıntı oldu.

Erdoğan: Kerpiç yapılanmanın faturası ağır oldu

AK Parti Kadın Kolları tarafından AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen, "Uluslararası Kadın Hakları Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, Elazığ'daki depreme ilişkin son durum hakkında bili veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar kaybettiklerimiz en büyük üzüntümüz, hüznümüz. Şüphesiz ki bu bölgenin yerel mimari anlayışı kerpiç yapılanmadır. Bu kerpiç yapılanmanın da ne yazık ki tabii faturası, bedeli ağır olmuştur. Bir asra yakın bir süredir deprem görmeyen bu bölgede şu anda bir deprem gerçekleşiyor. Deprem olan bu bölgemizi şüphesiz ki çok daha farklı bir şeklide imar etmek için de süratle Toplu Konut İdaremize gerekli talimatları verdik. Şu anda Toplu Konut İdaremizden de arkadaşlarımız bölgede çalışmaları yapmak üzere bugün oraya intikal edecekler.

CHP deprem bölgesine gidiyor

CHP, bu sabaha karşı Elazığ'da meydana gelen depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor. CHP, Başyurt beldesinde 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgeye gitmek üzere bir heyet oluşturdu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyette, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve Adana Milletvekili Hulusi Güvel yer alıyor.

Enkaz altında kimse kalmadı

Elazığ Valisi Muammer Erol, Okçular köyünde incelemelerde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a eşlik ettiği sırada, depremin ardından "enkaz altında kimsenin kalmadığını" söyledi.

Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan da Kayalık, Yukarı Demirci ve Okçular köyüne toplamda 5 köye hitap edecek şekilde, Kızılay ve 8. Kolordu Komutanlığı tarafından seyyar mutfak kurulma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Aslan, ayrıca Kızılay tarafından Okçular köyüne, 8. Kolordu Komutanlığınca da Yukarı Demirci köyüne soğuk iklim çadırı kurulacağını açıkladı.

Bu arada depremde hayatını kaybeden 17 kişinin cesetlerinin ise Okçular köyü muhtarlık binasında bekletildiği bildirildi.

Öte yandan Okçular köyünde incelemelerde bulunan bakanlar, bölge milletvekilleri ve Vali Erol'un hasar gören diğer köylere gitmek üzere askeri helikopterle Okçular'dan ayrıldığı kaydedildi.

Ölen ve yaralananların kimlikleri

Depremde yaşamını yitirenlerden kimlikleri belirlenenlerin isimleri şöyle:

''Muhammet Emin Polat (Çocuk), Netice Polat, Medine Akdağ (Çocuk), Muhammet Özdoğan (Çocuk),Berivan Özdoğan, Özcan Cirit, Nazile Cirit, Murat Cirit, Fikri Özdoğan, Nermin Yıldız, Gönül Yıldız, Tuğba Yıldız, Zilan Yıldız, Emre Çiçek, Ayten Çiçek, Davut Yüksel, Kibar Yüksel, İzzet Çimen, Nurettin Çimen, Yeter Akdağ, Emrullah Akdağ ve Yusuf Akdağ.''

Ayrıca Kovancılar Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, depremde yaralananlardan kimlikleri belirlenenlerin isimleri ise şöyle:

''Hasret Kale, Süleyman Tosun, Halime Gündüz, Hilal Yağmur, Niyazi Keleş, Hasan Hüseyin Yüksel, Cihan Polar, Remzi Aydemir, Feyzullah Dağdöğer, Telli Özdoğan, Derviş Ersöz, Ramazan Karadağ, Fındık Karadağ, Melis Yüksel, Asiye Yüksel, Nazlı Ersöz, Remzi Aydemir, Mustafa Aydemir, Hakan Abdullah Dağdöğer, Berivan Yıldız, Rabia Aydemir, Yusuf Akdemir, Muhammed Yıldız, Harun Uygur, Hüseyin Yıldırım, Serhat Yıldız, Makbule Cirit, Emrullah Akdağ, Rukiye Yıldız, Mehmet Rıza Yıldız, Resul Cirit, Safiye Akdağ, Burhan Yüksel, Mücahit Yıldırım, Veysel Yıldız, Çiçek Yıldırım, Ayşe Yıldırım, Adem Yıldırım, Fatma Kahraman, Mikail Yıldırım, Mülkiye Yıldız, Feyza Yıldırım, Ruşen Yıldırım, Cevahir Çiçek, Aynur Yıldırım, Gökhan Yıldız, Ayni Çimen, Naciye Yüksel, Arzu Uzun, Abdurrahman Cirit, Remziye Doğan, Veysel Yıldız, Esma Demirtaş.''

Elazığ ve Tunceli'de okullar tatil edildi

Elazığ Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı İbrahim Bozkurt, şehirde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildiğini bildirdi.

Ayrıca Tunceli Valiliğinden alınan bilgiye göre, Elazığ'da gerçekleşen depremin ardından, bölgede devam eden artçı depremler sebebiyle öğrencilerin panik yaşamamaları ve tedbir amacıyla ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir