Electro World, franchise ile büyüyecek

Özbek, Electro World franchise mağazası için marka bedelinin 50 bin euro olduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Electro World, franchise yoluyla Türkiye'nin dört bir yanına ulaşmayı hedefliyor. Electro World franchise mağazası için marka bedelini 50 bin euro olarak belirledi.

Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, 2009 yılı sonuçlarını ve 2010 yılı faaliyetlerini paylaşmak üzere düzenledikleri toplantıda, Electro World olarak elektronik perakende sektöründe franchise operasyonunu başlattıklarını, global deneyimlerini yerel girişimcinin gücüyle birleştireceklerini bildirdi.

Türkiye'de Dixons International Group (DSGi), Esas Holding ve ODESA ortaklığı ile faaliyet gösteren Electro World olarak, franchise ile büyüme kararının ilk adımını Sakarya'da attıklarının altını çizen Özbek, 12'inci mağazalarını Sakarya'da bulunan yerel girişimci Bünyamin Müftüoğlu ile çok kısa bir süre içerisinde açacaklarını dile getirdi.

Özbek, bundan sonra Electro World'ün, Türkiye'nin dört bir yanında aynı format mağazalarla tüketicileri ile buluşacağını belirterek, bu formatı ise ürün, stok ve lojistik yönetiminden IT yatırımlarına, pazarlama faaliyetinden insan kaynakları politikalarına kadar tüm standartları merkezden sunacaklarını ifade etti.

Marka bedeli 50 bin euro

Bu operasyonda en önemli noktalardan birinin girişimcinin işletme sermayesini düşürmek olduğunun altını çizen Özbek, franchise mağaza sahibinin bir ürüne nakit bağlamadan ürün sevkiyatını oluşturdukları ortak satın alma platformundan gerçekleştirebileceğini belirtti.

Electro World franchise mağazası için marka bedelinin 50 bin euro olduğunu dile getiren Özbek, yatırım maliyetinin ise mağazanın fiziksel şartlarına ve metre karesine göre değişiklik gösterebileceğini aşağı yukarı metre kare başına 250 euro civarında ilk yatırımın oluşacağını söyledi.

10 mağaza açacak, 700 kişi alacak

2010 mali yılında 10 mağaza daha açarak, 60 bin metre kare satış alanına sahip olmayı hedeflediklerini vurgulayan Özbek, geçen yıl tüketici elektroniği pazarının yüzde 2,3 daraldığını, yaklaşık 10 milyar dolarlık iş hacmine gerilediğini bu sene ise tüketici pazarının yüzde 10 büyümesini öngördüklerini kaydetti.

Diğer yandan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı da Electro World Türkiye hissedarları olarak bu yeni, paylaşımcı iş modelinin Anadolu'daki iş adamlarının girişimci ruhuyla birleştiğinde son derece büyük bir sinerjinin çıkacağına inandıklarını kaydetti.

Electro World Türkiye'nin özkaynaklarıyla buralara gelen bir oluşum olduğunu ve sıfıra yakın yabancı kaynak kullandığını belirten Kamışlı, "İşsizlik Türkiye'de çok önemli bir sorun. 2010 mali yılında açacağımız 10 mağaza ile 700 kişilik bir istihdam daha yaratacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir