Elektrik motorlu Fluence, 100 kilometreyi 2,5 liraya gidecek

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, elektrik motorlu Fluence ile şehir içinde ayda 1000 kilometre yol yapılması durumunda büyük bir tasarruf sağlandığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrik motorlu Fluence'in bireysel satışlarına 2012 yılının nisan ayında başlayacaklarını bildirerek, elektrikli motorlu araçlar için altyapının tamamlanmasının Türkiye'de önemli olduğunu, bu araçlara yönelik farkındalık arttıkça ve otomobiller yollarda görülmeye başlandıkça altyapı çalışmalarının da hızlandığını söyledi.
Elektrik motorlu Fluence'in fiyatını anahtar teslim 60 bin lira olarak açıkladıklarını anımsatan Aybar, bu fiyatlarda otomobilin pilinin dahil olmadığını, pil için de ayrıca aylık bir abonman bedeli alınacağını, çok netleşmemekle birlikte bu rakamın 100 euronun biraz üzerinde bir rakam olacağını anlattı.
Aybar, mutlak çevreci bir otomobili insanların hizmetine sunduklarını, bunun iyi algılanacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Elektrik motorlu Fluence'in daha çok şehir içi kullanımında her gün belli bir mesafe kat etmesi gereken vatandaşlarımızın ciddi bir ulaşım alternatifi olacağına inanıyoruz. Elektrik motorlu Fluence ile 100 kilometrelik mesafeyi 2,5 liraya gidiyorsunuz. Bir de pilin aylık bir abonman bedeli var. Onla baktığınız zaman yapılan ölçümler gösterdi ki, eğer ayda 1000 kilometre üzerinde şehir içinde araç kullanıyorsanız bu otomobilde inanılmaz bir ekonomi sizi bekliyor."
Elektrikli Fluence'in şarj edilmesi
İbrahim Aybar, elektrik motorlu araçların ev ve işyerlerinde şarj edilebilmesi için bir prize ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Aslında ev ve işyerlerimizde prizler var. Ama söylediğimiz bir şey var, o önemli. Evlerin ve işyerlerinin duvar içi kablolama tesisatının şarja uygun olması gerekiyor. Çünkü bu araç sürekli 16 amper monafaze akım çekecek evlerde. Bu 16 amperi çekmek evdeki kablolarla çoğunlukla mümkün olmayabilir. Bunun için, biz hiç riske etmemek için özel bir prize sahip olan bir kutu takıyoruz O kutu ana sistemden besleniyor ve bu dediğimiz akımı sürekli ve düzenli verebiliyor. O zaman da otomobil sürekli bu şarjı alabilir hale geliyor. O yüzden bu kutuyu çok önemsiyoruz.
Bu kutuyu apartmanların girişlerine monte edecekler. Belediyelerimizin apartman yönetimlerinde bu tür çözümlerin sorunsuz halledilmesi için bazı imal yönetmelikleri tadilatı yapmaları gerekiyor. Bunu İBB Meclis gündemine getirdi. Onay bekliyor. Diğer belediyelerimizde de benzer çalışmalar var. Çünkü başka türlü de birtakım hukuki sıkıntılar çıkabilir."
Bu konularda ilginizi çekebilir