Elektrik özelleştirmelerinde 68 firma yarışıyor

Boğaziçi Elektrik için 17, Dicle Elektrik 15, Gediz Elektrik için 15 ve Trakya Elektrik için 21 şirket ihaleye başvuruda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesi amacıyla açılan ihaleye katılmak üzere, ön yeterlilik almak için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) toplam 68 firma başvurdu.

ÖİB'den yapılan açıklamaya göre, 4 Mayıs günü saat 16.00'ya kadar verilen ön yeterlilik almak üzere başvuru süresinde, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş için 17, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş için 15, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş için 15, Trakya Elektrik dağıtım A.Ş için 21 şirket başvurdu. Toplam 8 şirket, her 4 dağıtım şirketinin ihalesine katılmak için önyeterlilik başvurusunda bulundu.

Açıklamaya göre, Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş, İş-Kaya İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., IC İçtaş İnş. San. ve Tic., Limak İnşaat San ve Tic. A.Ş, Eti Gümüş A.Ş-Sögütsen Seramik San. İnş. Maden İth. İhr. A.Ş OGG, Kolin İnşaat Turiz. San. ve Tic. A.Ş, Çalık Enerji, Bereket Enerji Üretim A.Ş, KCETAŞ-AYEN OGG her 4 dağıtım şirketi, Boydak Holding, Park Holding ile Fina Enerji Holding, Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş ise 3, Gama Enerji ile Enerjisa Elektrik Dağıtım, Hema Endüstri, Zorlu Holding şirketleri de 2 dağıtım şirketinin ihalesine katılmak için ön yeterlilik almak üzere başvurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir