Elektrik piyasasında yatırım denetlemelerine düzenleme

Dağıtım sistemi yatırımlarının düzenlenmesi ve yatırım planlarındaki gerçekleşmelerin denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Elektrik piyasasında dağıtım sistemi yatırımlarının düzenlenmesi ve yatırım planlarındaki gerçekleşmelerin denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), "Elektrik Piyasasında Dağıtım Sistemi Yatırımlarının Düzenlenmesi ve Planlardaki Gerçekleşmelerin Denetlenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 2007-2010 yılları arasındaki geçiş döneminde yıllar bazında öngörülen yatırım tutarları arasında EPDK'nın onayını almak kaydıyla parasal aktarmalar yapılabilecek. Yönetmelikte yapılan değişiklikle "Ancak geçiş dönemi bazında toplam yatırım tutarı değişmeyecektir" cümlesi yürürlükten kaldırıldı. Yıllar arası aktarmalardan oluşabilecek alternatif maliyet farklılıkları, bir sonraki uygulama dönemi için gelir düzenleme hesapları esnası kapsamında Elektrik Piyasasında Gelir ve Tarife Düzenlemesi Kapsamında Düzenlemeye Tabi Unsurlar ve Raporlamaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğe uygun olarak dikkate alınacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir