Elektrikli araç almak kolay olmayacak

KPMG'nin anketine göre, çoğu elektrikli araçlar önümüzdeki 5 yılda geniş kitlelerce satın alınabilir düzeyde olmayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vergi ve danışmanlık firması KPMG'nin 12. Yıllık Otomotiv Sektörü Anketine katılanların çoğu, elektrikli araçların önümüzdeki 5 yılda geniş kitlelerce satın alınabilir düzeyde olmayacağını ifade etti.

Otomotiv sektöründe yer alan 200 üst düzey yöneticinin yer aldığı anket katılımcılarının yaklaşık yüzde 80'i hibrit ve elektrikli araçların önümüzdeki 5 yılda herhangi bir araç kategorisindeki büyümede aslan payına sahip olacağını düşünüyor. Büyük bir kısmı, devlet makamlarının rolünün sürekli olmasını bekliyor.

Ankete katılanların çoğu elektrikli araçların önümüzdeki 5 yılda geniş kitlelerce satın alınabilir düzeyde olmayacağını söylerken, yüzde 90'ı önümüzdeki 5 yılda hibrit sistemler, akü elektrik gücü veya hidrojen yakıt hücresi teknolojisine yatırım yapmayı planlıyor.

Katılımcıların yarısı, stratejik ortaklık ve böylece hızlı teknolojik yeniliklerin sağlanması ile sektörün OEM'ler (orijinal ekipman üreticileri), tedarikçiler, sektöre yeni girenler ve niş oyuncular arasında yeni dinamik bir biçim alan bir değer zincir gelişimi göreceğine inanıyor.

Katılımcıların üçte ikisi OEM'lerin kendi güç transferi teknolojilerine 2020'ye kadar sahip olacağını düşünüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir