Elektrikli otomobilde üretim üssü oluruz

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, elektrikli otomobil üretiminde hükümetin yaptırımlarının yeni bir pazar oluşturduğuna işaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrikli otomobil teknolojisinin Türkiye'ye büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, "Türkiye'de yasal altyapı hazırlandı. Hükümetimiz elektrikli araçların ÖTV'sini önemli ölçüde indirerek ciddi bir kulvar açtı. Bu yeni bir yatırım üssü olmamızı sağlayacak" dedi.

Aybar, yaptığı açıklamada, elektrikli araçlara dikkat çekerek " Artık çok önemli bir farklılığa gidiyoruz. Elektrik motorlu araçlar teknolojisi ve dünyada birkaç ülke bu teknolojinin üretim üssü olmuşken Türkiye'de bunlardan biri oldu. Şimdi yepyeni pazarı olacak" diye belirtti.

Daha pazarının ne olduğunu bilmediğimiz bu yeni teknolojinin Türkiye'ye büyük bir imkan sunacağını dile getiren Aybar, "Bunun fırsatını iyi değerlendirmemiz lazım. Bu araçları Türkiye'de daha çok satabilecek altyapıları bir an evvel uygulamamız lazım. Bu şekilde geliştiğimiz taktirde inanıyorum ki, Türkiye yeni yatırımları çok süratle çeker ve Türkiye'nin içerisinde elektrik motorlu araç üretecek başka yatırımcılar, markalar hemen ortaya çıkar."

Hükümet ciddi bir imkan sundu

Aybar, Türkiye'de yasal altyapının hazırlandığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz elektrik motorlu araçların ÖTV'sini önemli ölçüde indirerek ciddi bir kulvar açtı, imkan sundu. Bu diğer markaların mutlaka önümüzdeki aylarda daha somutlaşacak planlarını da Türkiye'nin lehine kullanacaklarını, ortaya çıkaracaklarını gösterecektir. Dolayısıyla bu yeni bir yatırım üssü olmamızı sağlayacak.

Zaten biz Türkiye olarak bir yol çiziyoruz; katma değeri yüksek, çevreye son derece duyarlı, yüksek teknolojik özelliklere sahip ve rekabetçi ürünlerin üretim üssü olacak bir Türkiye diyoruz. Otomotiv sektörü olarak biz bu anlamda yepyeni bir çığrın elektrik motorlu araçlarla açıldığını düşünüyoruz."

Teknik alt yapı da tamamlanmalı

Bu araçların Türkiye'de çoğalması, satılması ve yeni yatırımların gelmesi için yasal altyapının tamam olmasına rağmen teknik altyapıda sıkıntıları olduğunun altını çizen İbrahim Aybar, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyesinin şarj istasyonlarının kurulması çalışmalarına başladığını, Gaziantep'in de bu konuda öncülük ettiğini ve diğer belediyelerin de bu çalışmalara başlaması gerektiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir