EMD'nin özel Altın Kalem'i DÜNYA'nın

Babacan, abonesi olduğu DÜNYA'ya ödülü vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ekonomi Muhabirleri Derneği Altın Kalem ödülleri, düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Gazeteniz DÜNYA'nın EMD Kurucu Genel Başkanı Özden Alpdağ adına verilen özel ödülünü Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent adına Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Güldağ'a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan verdi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) düzenlediği 2010 Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri, Ankara Hilton Oteli'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, DSP Genel Başkanı Masum Türker, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ATO Başkanı Sinan Aygün katıldı.

     

Babacan: DÜNYA'nın abonesiyim

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, DÜNYA'ya ödülünü verirken, aile işlerini yönettiği dönemden düzenli olarak DÜNYA Gazetesi aboneliği bulunduğunu ve işadamı olarak yayınlanan haberlerden hep faydalandığını, ödülü vermekten mutluluk duyduğunu vurguladı. DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ da, DÜNYA'nın hak ettiği bir ödülü almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, zor bir alanda yıllardır güvenle faaliyet gösteren DÜNYA'nın bağımsızlığını ve saygınlığını koruyarak çalıştığını kaydetti. DÜNYA, basın sektöründe 31 yıldır bağımsızlığını koruyup, tek ekonomi gazetesi olmayı sürdürebildiği için ödüle layık görüldü.

Onur Kurulu Özel Ödülü Gecede EMD Onur Kurulu tarafından belirlenen Özel Ödül de "Anka Haber Ajansı'nın kurucusu olarak ajans haberciliğinde ilk ekonomi servisini basın dünyasına kazandırdığı ve 60 yıldır aynı çizgide mesleğe hizmet etmeyi sürdürdüğü için" Altan Öymen'e verildi. Ödülü EMD Onur Kurulu üyeleri Vecdi Seviğ, Taylan Erten ve Ömer Faruk Güner verdi.

Gazetecilerin yıpranma hakkı

Törende bir konuşma yapan EMD Genel Başkanı Özlem Doğaner, hükümetin seçim dönemleri öncesi popülizm yapmama sözü verdiğini hatırlatarak, "Ancak biliyorsunuz gazetecilerin yıpranma hakkı kaldırıldı. Bu seçimlerden önce bu hakkın tekrar verilmesi için bir popülizm bekliyoruz" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da gazetecilere destek verdi. Bunun üzerine Ali Babacan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na, "Eğer finansmanı siz sağlarsanız yaparız" diye şaka yaptı. Hisarcıklıoğlu ise "İşadamına en fazla yüklenen devlet biziz. Bence devletimiz bu işin finansmanını sağlayacak güçte" yanıtını verdi.

 

     

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir