Eminağaoğlu Yargıtay'da yargılanacak

Eski YARSAV Başkanı hakkında verilen ''kovuşturma açılmasına yer olmadığına'' ilişkin karara yönelik itiraz kısmen kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında verdiği ''kovuşturma açılmasına yer olmadığına'' ilişkin karara yönelik itiraz kısmen kabul edildi.

Adalet Bakanlığının başvurusu üzerine, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Eminağaoğlu hakkında, ''Yargı görevi yapanı etkileme'', ''Soruşturmanın gizliliğini ihlal'' ve ''Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun'a muhalefet'' suçlarından iddianame hazırlamıştı.

İddianameyi değerlendiren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Eminağaoğlu'na atılı suçlarla ilgili ''delil bulunmadığı'' gerekçesiyle kovuşturma açılmasına yer olmadığına karar vermişti.

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin bu kararına itiraz etmişti.

Edinilen bilgiye göre, dosyanın gönderildiği Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi, Eminağaoğlu hakkında, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ''kovuşturma açılmasına yer olmadığı'' kararına itirazı kısmen kabul etti.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi, Eminağaoğlu'nun, ''Yargı görevi yapanı etkileme'' suçundan yargılanmasına karar verdi; ''Soruşturmanın gizliliğini ihlal'' ve ''Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun'a muhalefet'' suçları yönünden itirazı reddetti.

Eminağaoğlu, ''yargı görevi yapanı etkilemek'' suçundan Yargıtayın ilgili ceza dairesinde yargılanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir