EMITT 2011 fuarı açıldı

EMITT 2011 fuarında Türkiye'den 150'yi aşkın il, ilçe ve beldeyle 60 ülkeden 4 bine yakın katılımcı aynı çatı altında buluşuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından düzenlenen "15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011", Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de turizmi, ekonomik gelişme kapısı olmasının yanında bir sosyal gelişme sahası olarak gördüklerini belirtti. Günay, Türkiye'nin gelen turist sayısı bakımından dünyada 7. ülke olduğunu, gelir açısından ise resmi rakamların dünyada 9. ülke olduğunu gösterdiğini, ancak bunun çok daha yukarıda olduğuna inandığını söyledi.

Fuarın "konuk ülkesi" Yemen'in Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith, Yemen'in 4 mevsim turizmin yaşanacağı önemli bir destinasyon olduğunu ifade ederek tarihi, kültürel ve çevre turizmine meraklı kişilerin buluşma noktası olduğunu söyledi.

Yemen'in bir açık hava müzesi olduğunu ifade eden Babelgeith, "Yemen görülmeyi hak etmektedir. Bizimle olmanızı Yemen'i görmenizi çok istiyoruz" dedi. 

EMITT 2011 fuarında Türkiye'den 150'yi aşkın il, ilçe ve beldeyle 60 ülkeden 4 bine yakın katılımcı aynı çatı altında buluşuyor. EMITT, 10-13 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü’nde kapılarını 15. kez ziyaretçilere açıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir