Emniyet personeline bilgi sızdırma operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yürütülen soruşturma kapsamında, dün açığa alınan 21 rütbeli personelden 13'ünün geçmiş dönemlerde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yaptığı öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen Polis Teftiş Kurulu'nda görevli 2 polis başmüfettişi, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra başlatılan soruşturma kapsamında, Vatan Yerleşkesi'ndeki aralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün de bulunduğu bir çok şubedeki bilgisayarları bilişim uzmanı polislerle birlikte inceledi. 

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun merkezi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ndeki bazı bilgisayarlardan internet aracılığıyla bilgi sızdırılması suretiyle "gizliliği ihlal", "usulsüz işlem" ve "kayıt silme" suçlarının işlendiğinin tespit edildiği iddia edildi.  

Bu kapsamda, dün açığa alınan 21 rütbeli personelden, 2'si şube müdürü, 2'si şube müdür yardıncısı ve 9'u emniyet amiri, başkomiser ve komiser olmak üzere 13 rütbeli personelin, operasyon sırasında ve öncesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yaptığı kaydedildi. 

Bu arada, açığa alınan personelin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bilgisayarlarından sildiği ifade edilen kayıtların uzman personelin yaptığı işlemler sonrası geri ele geçirildiği belirtildi.