En iyi film "Ayı" oldu

Şanghay Uluslararası Film Festivali'nde "Altın Kadeh" ödülleri sahiplerini buldu. İran yapımı "Ayı", en iyi film ödülünün sahibi oldu. Asya'nın en büyük film festivaline 300'ü aşkın yerli ve yabancı film katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANGHAY - 15. Şanghay Uluslararası Film Festivali'nde "Altın Kadeh" ödülleri sahiplerini buldu. İlki 1993 yılında düzenlenen ve bugün Asya'nın en kapsamlı uluslararası film festivali olarak görülen Şanghay Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film dalında Khosrow Masoumi'nin yönettiği "Ayı" adlı İran yapımı film "Altın Kadeh"i kazanırken, Rus aktör Vladas Bagdonas, "Kondüktör" filmindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

Ursula Pruneda'nın, "Lu'nun Hayali" filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü aldığı gecede en iyi yönetmen dalında Altın Kadeh'in sahibi "Dedektif Avcı Zhang" filmiyle Gao Çünşu oldu.

Jüride ünlü isimler

Fransız yönetmen Jean-Jacques Annaud'ın başkanlığını yaptığı jüride Luc Besson, Danny Boyle ve Barry Levinson gibi ünlü isimler de yer aldı. 16 Haziran'da başlayan festival boyunca 300'ü aşkın Çin ve yabancı yapımı film Şanghay'daki 33 sinemada Çinli sinemaseverlerle buluştu. Festival kapsamında "Gişe Memuru", "Memleket Meselesi", "New York'ta Beş Minare" ve "Güzel Günler Göreceğiz" gibi Türk filmlerinin gösterimi yapıldı.

Başrolünde Yavuz Bingöl'ün oynadığı Türkiye, Macaristan, Hollanda ve İrlanda ortak yapımı olan ve Macar Ferenc Torok'un yönettiği "İstanbul" da, Altın Kadeh'in en iyi film adayları arasında yer aldı. Geçen yıl düzenlenen 14. Şanghay Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film ödülünü Orhan Oğuz'un yönettiği "Hayde Bre" adlı Türk filmi kazanmıştı.

Yıldızlar Geçidi

Bu arada festivalin kapanışındaki ödül töreni öncesi "Kırmızı Halı"lı geçitte Çin'in sanat ve sinema dünyasındaki ünlü isimleri hayranları ile buluştu. Çin'in uluslararası düzeyde ün sahibi olan film yıldızlarından Li Bingbing, Hong-Kong sinemasının eskimeyen yüzü Cangbocı ve Çin yeni yılı gecesindeki başarılı performansıyla bir anda büyük üne konuşan "Küçük Şınyang", en çok ilgi toplayan isimlerin başında geldi.

Kapanış töreninde konuşan Çin Milli Sinema İdaresi Başkanı Tong Gang, Şanghay Uluslararası Film Festivali'nin, Çin sinemasının geldiği noktaya şahitlik ettiğini belirterek, Asya'nın etki gücü en yüksek film festivaline ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 400'ü aşkın Çinli ve yabancı film yıldızının katıldığı festivalde, yaklaşık 100 ülke ve bölgeden gelen sinema yapımları izleyicilerle buluştu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir