En kirli hava Tekirdağ'da

Martta en yüksek kükürtdioksit ortalaması Tekirdağ'da tespit edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'de Mart ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Tekirdağ'da, en yüksek partiküler madde (PM10-toz) ortalaması da Afyonkarahisar'da gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılı Mart ayına ilişkin "Hava Kalitesi" verilerini açıkladı.

Buna göre, yakıtların doğal olarak yapısında bulunan kükürt bileşiklerinin yanma esnasında açığa çıkmasıyla oluşan kirletici gaz "kükürtdioksit" ortalamasının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Tekirdağ, Şırnak, Edirne, Bitlis ve Muğla oldu.

Partiküler madde (PM10-toz) ortalamalarının en yüksek belirlendiği il ve ilçe merkezleri de Afyonkarahisar, Bolu, Isparta, Osmaniye ve Sakarya şeklinde sıralandı.

2011 yılı Mart ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Çanakkale, Hakkari ve Tekirdağ'da aşılırken, ilk seviye uyarı eşiği ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

Aynı dönemde partiküler madde (PM10-toz) ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiği birçok il ve ilçe merkezinde aşıldı. Kısa vadeli sınır değerinin aşıldığı gün sayısı üç ile daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Afyonkarahisar, Bolu, Isparta, Şanlıurfa, Karaman ve Düzce olarak sıralandı. İlk seviye uyarı eşiğinin aşıldığı gün sayısı üç ve daha fazla olan merkezi ise Şanlıurfa oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir