En mutlu tweetler Times Meydanı'ndan atılıyor

ABD'de, 600 bin tweetin analiz edildiği araştırma, New York'un en mutlu noktasının Times Meydanı olduğunu ortaya koydu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'de yapılan araştırma, New York'ta en olumlu tweetlerin Times Meydanı'ndan atıldığını ortaya koydu.

New England Kompleks Sistemler Enstitüsü, 600 binden fazla tweet ve tweet mesajlarının analiz edildiği 1 yıl süren araştırma sonuçlarını açıkladı. Enstitü raporunda, New York'taki en olumlu tweet ve tweet mesajlarının Times Meydanı civarından atıldığı kaydedildi. Enstitü uzmanları geçen yıl nisanda toplanan 603 bin 954 tweet ve tweet mesajı içerisinde, belirledikleri 140 duygusal ifadenin analizini gerçekleştirdi. Yapılan duygu tespitleri ve mesajların koordinat tespitiyle çalışma sonuçlandı.

Çalışmaya göre Times Meydanı, New York'ta en fazla heyecan ve mutluluğun hissedildiği yer. Meydandan atılan mutluluk mesajları hafta sonları, hafta içine oranla daha yoğunluk kazanıyor. Özellikle gece yarısına doğru yoğunlaşan mesajlar, sabah saatlerinde azalma eğilimi gösteriyor.

Times Meydanı'nı Central Park'ın izlediği en mutlu noktalar listesinde; Astoria Park, Brooklyn Köprüsü, Penn İstasyonu ve JFK Havaalanı yer alıyor.

Öte yandan New Yorklular en fazla ulaşım sırasında olumsuz tweet ve tweet mesajları atıyor. Köprü, tünel ve otoyol gişeleri en fazla negatif içerikli mesajların atıldığı yerlerin başında geliyor.