Endeks 57 binin altında dengelendi

Borsa küçük çaplı kar satışlarıyla 43 puan geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Günün ilk seansında durgun tablo yaşanırken, borsa 43 puan eksiyle 56.625 puandan kapandı.

Piyasalarda olumlu hava etkili olmasına karşın yaşanan hızlı yükseliş sonrası endeksler yataya döndü. Bugünkü yükseliş denemesinde 57.121 puanı gören Bileşik Endeks, kar satışlarıyla da 56.454 seviyesini test etti. Seans genelinde dengeli görünüm çizen borsada 1 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Gösterge faizde aşağı yönlü eğilim devam ediyor. Dün yüzde 8.83 seviyesinden kapanan 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bugün bileşik faiz yüzde 8.79 seviyesine geriledi.

Döviz cephesi ise sakin. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5290/1.5320 TL düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.5300 TL’den alıcı buluyor. Uluslararası piyasada şu sıra Euro/Dolar 1.3470 sent seviyesinde işlem görüyor. Yurtiçinde ise Euro 2.0620 TL’den el değiştiriyor.

Yurtiçi piyasada yarın açıklanacak dördüncü çeyrek büyüme verisi ve bugün Meclis'e gönderilen Anayasa değişiklik paketi izleniyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir