Endeks 60 binde zorlandı

Bugün 1170 puanlık bantta hareket eden İMKB-100, 277 puan geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gün içerisinde gevşeme eğilimli sıkışık görüntü çizen Ulusal-100, kapanışını 277 puan ve yüzde 0.46 değer kayıpla 59.603 puandan gerçekleştirdi.

İMKB hisse senetleri piyasası sınırlı yükselişle başladığı günü düşüşle tamamladı. Günün ilk yarısında yatay seyir izleyen İMKB'de ikinci seansta 58.967 seviyesine doğru çekilme yaşandı. Gün sonunda 1.73 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Serbest piyasada Dolar 1.5040 TL'den, Euro 1.9790 TL'den kapandı. Bono cephesinde ise 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.43 seviyesinden günü tamamladı.

Bugün yurtdışı piyasalarda olumlu görünüm korunurken, yurtiçinde YAŞ toplantısı kararının yankıları ile Mali Kural'a yönelik haberler takip edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Jandarma Genel Komutanı Org. Atilla Işık emekliliğini istedi. Orgeneral İlker Başbuğ'un ardından Genelkurmay Başkanı olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner bugün Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Ekonomi cephesinde ise  "Mali Kural'ın ekimde Meclis'te oylanmayabileceği" basına yansıdı. Ancak, Bakan Şimşek'ten Mali Kural'ın Ekim'de oylanmayacağına yönelik bir açıklamasının olmadığını bildirmesinin ardından küçük çaplı tansiyon yeniden düştü.

Yurtdışında ise bugün ECB ve BoE'nin faiz toplantıları vardı. Beklendiği gibi, Avrupa Merkez Bankası faiz oranını yüzde 1, İngiltere yüzde 0.5'te bıraktı. Toplantıdan sonra bir değerlendirme yapan ECB Başkanı Trichet, Euro Bölgesi üçüncü çeyrek için gelen verilerin şu ana kadar beklenenden iyi olduğuna dikkati çekerek, son döneme ait verilerin ise ikinci çeyrekte ekonomik aktivitelerin güçlendiğini gösterdiğini ifade etti. Trichet, Euro Bölgesi'nde faiz oranlarının uygun olduğunu vurgulayarak, enflasyon oranlarının ise mevcut seviyelerde dalgalanmasının beklendiğini söyledi.

Diğer yandan ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 479 binle beklentilerin üzerinde artış kaydetti.

ABD'de yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasalara yön vermesi bekleniyor

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir