Endeks bir kez daha 59 binin üzerinde

İMKB, 772 puan yükselişle 59.058 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gün içerisinde yatay görünümün hakim olduğu borsada kapanış gün içi en yüksek seviye olan 59.058 puandan yapıldı. Endeks düne göre 772 puan yükselirken, hisse senetleri ortalama yüzde 1.33 değer kazandı.

Küresel piyasalarda makro verilere bağlı kararsız görünüm devam ediyor. Dün ABD borsasının artıda kapanması ve bugün ABD vadeli piyasa ile Asya cephesinde artı seyir izlenmesi, İMKB'nin de güne yükselişle başlamasına destek verdi.

Yurtdışındaki sıkışık tablonun da etkisiyle gün içerisinde yatay seyreden endeks, gün sonuna doğru bir miktar hareketlendi ve 59 bin seviyesine geldi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları bir aydır ilk kez geçen hafta geriledi. Geçen hafta işsizlik maaşı için başvuranların sayısı 31 bin azalarak 473 bine indi. ABD spot piyasa yükselişle açılırken, dış piyasalarda artıda yatay seyir devam ediyor.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar bugün 1.27'nin üzerinde bir ara zorlansa da şu sıra 1.2750 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/Yen 84.50 seviyelerinde seyrediyor. Yurtiçinde ise Dolar/TL bugün 1.52'nin altına sarktı. Interbank valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.5170/1.5210 TL düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.5220 liradan, euro 1.9370 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında ise 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.03 seviyesinden kapanırken, yarın valörlü işlemler yüzde 8.10 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir