Endeks haftayı yükselişle kapattı

Borsa günü yüzde 1.1 primle 69.250 seviyesinden kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Güne satıcılı başlayan İMKB’de öğleden sonra yön yukarı döndü. Borsa, günü 809 puan artışla 69.250 puandan tamamladı. Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 1.18 değer kazandı.

Bugün yurt dışında günün ilk yarısı etkili olan kararsız seyir, öğleden sonra alım tarafı ağırlık kazanan bir şekle büründü. Yurtiçinde ise nötr sayılabilecek görünüm, bankalara gelen alımlarla pozitif olarak değişti. Beklentiler dahilinde ve Fed’i doğrular nitelikte gelen ABD verileri sonrasında endeks düne benzer biçimde kapanışa doğru artıya geçti. Bankacılık sektörü yanında, holdingler ve sanayi şirketlerinin performanslarının da ön plana çıktığı gözlendi. Bugün en düşük 67.890, en yüksek 69.408 seviyelerini test eden Bileşik Endeks 69.250 seviyesinden kapanışını yaptı.

Döviz piyasasında ise sabah alıcılı bir görüntü sergilenmesine karşın daha sonra satışa geçilmesiyle kur gevşedi. Yeniden 1.52’nin altına inen Dolar/TL kapalıçarşıda 1.5190 seviyesinden kapandı. Euro ise 2.2550 liradan günü tamamladı.

Tahvil - bono piyasasında; TCMB'nin enflasyon tahminlerinin beklentinin üzerinde yukarı yönlü revizyonunun ardından yükselen 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvil faizi bugün yüzde 8.38 bileşik seviyesine çıktı. Gösterge faiz kapanışı ise yüzde 8.34’ten yaptı.

Emtia fiyatlarında yükseliş sürerken, altın 1.545 dolarla yeni rekorunu gördü. Kapalıçarşıda cumhuriyet altını 505 liradan, çeyrek altın 124 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir