Endeks temkinli yükseldi

En yüksek 65.579 seviyesini gören İMKB, günü 348 puan artışla 65.254 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada bugün hisse senetleri cephesinde alım ağırlıklı seyir izlenirken, faizlerde satıcılı görünüm sergilendi. Dolar hafif gevşeme eğilimiyle birlikte sakin görüntü çizdi.

Güne yükselişle başlayan İMKB-100 Endeksi, Aralık ayı sanayi üretim rakamlarının beklentilerin üzerinde yüzde 16,9 oranında artış göstermesiyle yükselişini gün boyu korudu. Sanayi üretim endeksi hem aylık hem de yıllık bazda rekor kırarken, yılın son çeyreğe ilişkin büyüme tahminleri de revize edilmeye başlandı. En yüksek 65.579 seviyesini gören İMKB, günü 348 puan artışla 65.254 puandan kapattı.

Yurtdışında günün önemli gelişmelerinden biri Çin Merkez Bankası’nın gösterge konumdaki borç verme ve mevduat faizlerini 25 baz daha puan yükseltmesi oldu. Yeni yıl tatili nedeniyle piyasaların kapalı olduğu Çin’de, artan enflasyon baskıları nedeniyle merkez bankasının böyle bir karar alabileceği beklenmekteydi. Bu nedenle faiz artırımının etkisinin yarın sınırlı kalacağı öngörülüyor.

Faiz yeniden 8.5 düzeyinde

Tahvil-bono piyasasında bugün satıcılı seyir hakim oldu. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi yüzde 8.46 seviyesinden kapanırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.55 seviyesinden geçildi.

Dövizde ise Euro/Dolar paritesine endeksli seyir devam etti. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.36 sent seviyesinde dengelenirken, Dolar/TL 1.57 – 1.58 bandında işlem gördü. Serbest piyasada dolar 1.5770 liradan euro 2.1530 liradan kapandı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir