Endeks yerinde saydı

Yükseliş denemesiyle güne başlayan borsada yukarı yönlü hareket sınırlı kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Günün ilk seansında 500 puanlık bantta dalgalı görüntü çizen Bileşik Endeks, kapanışını 3 puan artışla 51.479 puandan gerçekleştirdi.

İyimser havanın desteğiyle şubat ayındaki kayıpları telafi ederek Mart ayına başlayan borsada yukarı yönlü hareket sınırlı kalıyor. Bugün en yüksek 51.855 puanı gören endeks, yurtdışındaki temkinli seyir ve yurtiçinde beklenti üzerinde gelen enflasyon ile dalgalı seyir izledi. Hisse bazlı işlemlerin de görüldüğü piyasada en düşük 51.344 seviyesi test edildi. İlk seansı dünkü kapanış seviyelerinden tamamlayan borsada 970.7 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Dış piyasalarda, Yunanistan'a destek verileceğine ilişkin haberlerin ardından bugün ek bütçe önlemlerine ilişkin yapılacak açıklamalar beklendi. Ek önlemler paketine göre KDV 2 puan artarak yüzde 21'e çıkartılırken, Hükümet kamuda primleri yüzde 30 kısma kararı da aldı. Piyasaların bugün için bir diğer beklentisi ABD özel sektör istihdam verisi. Şu sıra ABD vadeli piyasada ve Avrupa'da zayıf görünüm etkili.

Faiz ve dolar dünün üzerinde

Bu ay yüksek çıkması beklenen Şubat ayı enflasyonu beklentinin de üzerinde geldi. Şubat ayında Tüketici fiyatları (TÜFE) yüzde 1.45 artış gösterirken, Üretici Fiyatları (ÜFE) yüzde 1.66 arttı. Piyasa beklentileri TÜFE'de yüzde 0.64, ÜFE'de 0.70 artış olacağı yönündeydi. Yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 10.13'e ÜFE'de yüzde 6.82'ye çıktı.

Enflasyon sonrası gösterge faizde yüzde 9'un üzerine çıktı. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9 seviyesinde. Gösterge faiz dün yüzde 8.95 seviyesinden kapanmıştı.

Euro/Dolar 1.36 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5400/1.5425 TL düzeyinde. Euro ise 2.0990 TL'den el değiştiriyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir