Endeks yükselişte hız kesmedi

Borsa 66.218 puanla gün içi en yüksek seviyeden kapanırken, 2.4 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada pozitif görünüm bugün de devam etti. Bileşik Endeks, 778 puan ve yüzde 1.19 değer artışla 66.218 puandan kapandı.

Merkez Bankası’nın son yaptığı sunumda yüzde 25’lik kredi büyümesi ile yüzde 5.4’lük cari açık öngörmesi, bankacılık sektörüne yönelik endişeleri ortadan kaldırdı. Banka hisselerindeki yükseliş devam ederken, İMKB bugün dış piyasalara göre daha olumlu tablo sergiledi. Alıcılı seyrini gün boyu koruyan piyasada gün sonuna doğru yükseliş eğilimi biraz daha güç kazandı. Endeks 66.218 puanla gün içi en yüksek seviyeden kapanırken, 2 milyar 404 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Tahvil-bono piyasasında da gevşeme eğilimi devam etti. 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilin getirisi yüzde 7.30 seviyesinden kapandı.

Döviz cephesinde ise yatay seyir değişmedi. Euro/Dolar 1.3060 sent seviyesine çekilirken, Dolar/TL 1.55’in üzerindeki dengeli görünümünü sürdürdü. Serbest piyasada dolar 1.5540 liradan, euro 2.0300 liradan kapandı.

Bu arada serbest piyasada çeyrek altın 113 liradan, cumhuriyet altını 461 liradan kapandı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir