Endeks yükseliyor, dolar eriyor

İMKB 70.800 zirvesini test etti; Dolar/TL 1.3950 seviyelerine çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada yükseliş eğilimi hisse bazlı hareketlerin de desteğiyle devam ediyor.  İMKB, güne 306 puan artışla 70.472 puandan başladı. Dolar/TL 1.3950 seviyelerine çekildi.

Dün 70 bin psikolojik sınırını, 4 milyar lirayı aşan işlem hacmiyle geçen İMKB, bugün 70.820 zirvesine ulaştı. Medya şirketlerinin satışına yönelik haberler nedeniyle dün borsadaki yükselişe öncülük eden Doğan Grup hisseleri, bugün kar satışıyla karşılaşsa da İMKB'de çıkış sürüyor. Bileşik Endeks saat 10:30 itibariyle 70.536 (+369) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 633 milyon lira düzeyinde.

Yurtiçinde bugün Merkez Bankası Para Kurulu toplantısı izlenecek. Bugünkü toplantı sonrası Merkez Bankası'nın faiz oranlarında bir değişime gitmesi beklenmezken, daha ihtiyatlı bir duruş sergileyeceği öngörülüyor. Merkez Bankası'nın politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini yüzde 7'de tutması ve O/N faiz oranını yüzde 6'ya indirmesi bekleniyor.

Yurtdışında ise olumlu tablo korunuyor. ABD ve Asya cephesindeki yükselişlerin ardından bugün vadeli işlemlerde de pozitif yönlü seyir devam ediyor. Bugün ABD'den gelecek TÜFE ve işsizlik maaşı başvuruları verileri takip edilecek.

Dolar 1.40'ın altında

Uluslararası piyasada Euro/Dolar Ocak ayından bu yana ilk kez 1.41 seviyesini test etti. Parite şu sıra 1.4090 sent seviyesinde işlem görüyor. Yurtiçinde ise dolar 1.40'ın altına sarktı. Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.3965/1.3975 seviyesine gerilemiş durumda. Bu arada uluslararası piyasada altının ons fiyatı 1.384 dolarla yeni rekora imza attı.

Faizde gevşek görünüm sürüyor

25 Nisan 2012 vadeli kıymette spot kapanış dün yüzde 7.69 bileşik seviyesinden yapılırken, bugün faiz yüzde 7.68 seviyesinde yer alıyor. Hazine bugün gerçekleştireceği geri alım ihalesinde 12/1/11 vadeli değişken kuponlu kıymeti geri alacağını açıkladı. Hazine'nin alacağı azami miktar 200 milyar TL olarak belirlendi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir