Endeksler artıda kalma çabasında

İMKB, günün ilk seansını 52 puan artışla 64.854 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

        

İSTANBUL – Küresel piyasada pozitif eğilim korunmaya çalışılırken, yurtiçinde dengeli görünüm sergilendi. İMKB, günün ilk seansını 52 puan artışla 64.854 puandan tamamladı.

Dün Merkez Bankası’nın faiz kararı yurtiçi piyasadaki baskıyı hafifletti. Politika faizi yüzde 6.25 seviyesinde tutan TCMB, munzam karşılıkları şimdilik değiştirmeyerek izlemede kalacağını duyurdu.

Küresel mali piyasalar dün temkinli seyir izlerken, bugün alım tarafının ağır bastığı görülüyor. Öğleden sonra gelecek ABD konut rakamları, üretici fiyatları, sanayi üretimi yakından izlenecek.

Merkez Bankası kararı sonrası geri çekilen faizde ise yatay seyir etkili. Dün spot kapanışını yüzde 8.39’dan gerçekleştiren 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bugün yüzde 8.32 seviyesinde dengelendi.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3525 sentten işlem görürken, yurtiçinde dolar 1.59 seviyelerinde yer alıyor. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış; Dolar'da 1.5875/1.5910, Euro'da 2.1470/2.1515 bandında bulunuyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir