Endeksler tepki alımlarıyla artıda

Bileşik Endeks güne 199 puan artışla 58.484 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bazı ekonomistlerce "Amerika resesyonda değil depresyonda" yorumu yapılsa da, son açıklanan ekonomik veriler ABD ekonomisindeki toparlanma süreci ile ilgili kaygıları dün bir kez daha artırdı.

Beklentilerden kötü gelen dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışlarının etkisini üzerinden atmaya çalışan ABD borsaları, teknik seviyelere gelinmesiyle tepki alımına geçti ve günü yükselişle tamamladı.

Bugüne baktığımızda ise çok güçlü olmasa da toparlanma çabasının piyasalarda devam ettiği görülüyor.

Yurt dışındaki toparlanmalara bağlı olarak İMKB de yukarı yönlü açılış yaptı. Bileşik Endeks güne 199 puan artışla 58.484 puandan başladı. Son dönemde aşağı yönlü hareketlerde 58 binde tutunmayı başaran borsada şu ana kadar en yüksek 58.831 seviyesi test edildi. Endeks saat 10:08 itibariyle 58.740 (+454) puanda yer alıyor.

Yurt içinde bugün önemli bir gündem maddesi bulunmazken, öğleden sonra ABD haftalık işsizlik başvuruları ve yurtdışı endeksleri seyri takip edilecek.

Dolar ve faizde gevşek görünüm hakim

Hafta boyunca 1.26 seviyelerinde dengelenen Euro/Dolar yeniden 1.27’in üzerine çıktı. Dün 1.53 seviyesinin üzerinde alıcı bulan Dolar/TL ise bugün 1.52 seviyelerine çekilmiş durumda. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5225/1.5250 TL düzeyinde.

Tahvil-bono piyasasında ise alımların tekrar gelmeye başlamasıyla gösterge faiz düşüş eğilimi gösteriyor. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8’in altına sarktı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir