Endeksler yataya döndü

Yunanistan yeni oluşturulan kabine için güven oyunu aldı. Önceden fiyatlanan bu gelişme sonrası yatay görünüme geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yunanistan'ın yeni oluşturulan kabine için güven oyunu  alması piyasaları rahatlattı. Önceden fiyatlanan bu gelişme sonrası endeksler yataya döndü.

Borsada da yeni gün hacimsiz, gevşek seyirle başladı. Dün yurtdışına eşlik ederek 62 binin üzerine çıkan İMKB-100 bugünkü açılışını 21 puan düşüşle 62.011 puan seviyesinden gerçekleştirdi. En düşük 61.558 seviyesinin test edildiği yurtiçi piyasada ilk seans 265 puan düşüşle 61.767 seviyesinden yapıldı. Günün ilk yarısında işlem hacmi 522 milyon lira ile sınırlı kaldı.

Yunanistan yeni oluşturulan kabine için güven oyunu aldı. Ancak ECB ve IMF tarafından talep edilen ağır ekonomik önlemlerin alınabilmesi için ayrıca Yunan parlamentosunda onaylanması gerekiyor. Söz konusu bu oylamanın ise 29 Haziran Çarşamba günü yapılması planlanıyor. Bu hafta 23-24 Haziran tarihleri arasında AB Liderler Zirvesi'nde ise Avrupa ülkelerinin Yunanistan'ı iflastan kurtaracak bir mali plan üzerinde anlaşması bekleniyor.

Küresel piyasada gözler bir yandan da Fed toplantısına çevrilmiş durumda. Fed'in bu akşam piyasaya vereceği mesajlar önem taşıyor. ABD vadeli piyasa ve Avrupa endekslerinde de gevşek görünüm etkili.

Tahvil-bono piyasasında yarınki PPK toplantısı öncesinde işlemler yüzde 9 seviyesinin üzerinde devam ediyor. Piyasada Merkez Bankasının bu ay için herhangi bir faiz artırımına gitmeyeceği beklentisi hâkim. Dün yüzde 9.05 bileşikten kapanan gösterge faiz şu sıra yüzde 9.09 seviyesinde yer alıyor.

Yunanistan'da yeni oluşturulan kabine için güven oyunun alınması Euro/Dolar paritesinde hareketliliği artırdı. Parite 1.44 sent seviyesinde işlem görüyor. Yurtiçinde ise Dolar 1.6150, euro 2.3235 seviyesinde işlem görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir